Brčko

СНСД и Демос у колицији на локалним изборима-Подршка Милићу за нови мандат градоначелника

Општински одбори Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Демоктаског савеза /Демос/ у Брчком на локалним изборима, који су ове године заказани за 15. новембар, наступиће у коалицији уз пуну подршку актуелном градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу за нови мандат за градоначелника, саопштено је данас на заједничкој конференцији за медије.

Синиша Милић, актуелни градоначелник дистрикта и члан ОО СНСД-а Брчко и Главног одбора странке захвалио је руководству ДЕМОС-а на размијевању и препознавању потребе о заједничком дјеловању на простору дистрикта Брчко као специфичној локалној заједници.

„Поклопили су се интереси СНСД-а и Демос-а из разлога што сматрамо да су општи интереси испред страначких и групних и мислим да би у наредном периоду требало радити на стварању што ширег постизборног савеза, не само простог математичког савеза, већ савеза између идеја и политичких програма који су у стању да обезбиједе стабилност и сигурност будућности држављана Републике Српске на овом простору, не занемарујући потребу сарадње на истим основама и са свим осталим политичким актерима који дјелују на простору дистрикта Брчко“, истакао је Милић.

На питање новинара о другом мандату на мјесто градоначелника Милић је рекао да је најбољи страначки резултат примарни интерес.

„Наш примарни интерес је да остваримо што бољи резултат, у шта не сумњам. То нам гарантује и добру позицију да у преговорима са осталим политичким партијама остваримо и овај дио наших политичких амбиција, а то је да и у наредне четири године СНСД, овога пута појачан Демос-ом, има градоначелника“, додао је Милић.

Предсједник ОО СНСД- Брчко Ђорђа Којић истакао је да је СНСД је формирао своју побједничку листу за коју је увјерен да је најбоља, на челу са Синишом Милићем који, како је рекао Којић, нема конкуренцију за мјесто градоначелника.

„Једина смо коалиција међу српским политичким опцијама у Брчком и склопили смо један реалан и коректан споразум. Жеља нам је била да та коалиција буде и шира, да направимо српско једниство, међутим са осталима се нисмо се могли договорити. Нас ће подржати још неки политички субјекти који тренутно нису међу парламентарним странкама у Брчком али о томе ће бити говора касније“, додао је Којић.

Радослав Суботић, предсједник ОО Демос-а Брчко рекао је новинарима да су као нова странка на подручју Републике Српске и Брчког, основана прије годину дана, направили тренутно набољи потез и прикључили се СНСД-у.

„Сматрали смо да наше снаге треба да усмјеримо у што бољу коалицију и да постигнемо што бољи резултат. Сматрамо да у коалицији са СНСД-ом можемо направити много бољи резултат и овим споразумом смо задовољни и ми и они“, додао је Суботић.

Листа СНСД-а у односу на претходне изборе, осим коалиције са Демос-ом, ојачана је са још неколико истакнутих појединаца из Брчког који ће сасвим сигурно својим животним и професионалним искуством, али и својим политичким ангажманом допринијети да ова листа оствари најбољи резултат до сада.

Миодраг Буквић, један од кандидата СНСД-а и бивши члан СДС-а коментарисао је разлоге преласка у брчански СНСД.

„И док сам био члан СДС-а сарађивали смо са СНСД-ом и тада сам још увидио да је СНСД радна странка која жели да учествује у власти и да на тај начин помогне грађанима. Када је ријеч о мом одласку из СДС-а, већ дуже времена давао сам примједбе да није довољно само бити у СДС-у, него да треба и радити. Они су  међутим мислили да је то довољно и главни разлог мог одласка је нерад“, додао је Буквић.

Коалиција СНСД-Демос на локалним изборима имаће 34 кандидата међу којима ће се наћи и кандидат за националну мањину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button