RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

JP “Komunalno Brčko”: U oktobru besplatna akcija odvoza krupnog otpada

JP „Komunalno Brčko“ obavještava građane da će u oktobru realizovati redovnu jesenju besplatnu akciju odvoza krupnog otpada.

Riječ je o obavezi propisanoj Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, prema kojoj je komunalno preduzeće dužno da dva puta godišnje organizuje besplatne akcije prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada.

Akcija će biti provedena u periodu od 01.10. do 28.10.2019. godine i to na cjelokupnom području Brčko distrikta BiH, odnosno svih 78 mjesnih zajednica.

Pozivamo građane da iskoriste ovu besplatnu akciju i spriječe nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih kontejnera, što stvara probleme i našem preduzeću i stanarima koji u kontejnere odlažu samo kućni otpad, a ujedno i narušava izgled samog okruženja.

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično.

Ovakav otpad se kada nije akcija prikuplja i deponuje po posebnim cijenama, te građani koji imaju potrebu za ovom vrstom usluge mogu kontaktirati preduzeće na 0800 505 07 i ugovoriti uslugu odvoza kabastog otpada, građevinskog šuta, zemlje i sl. Sa druge strane, građani koji nesavjesno odlažu kabasti otpad u kontejnere ili pored njih mogu se suočiti i sa kaznom, jer se u kontejnere odlaže isključivo kućni otpad.

U tabeli je dat raspored prikupljanja otpada po mjesnim zajednicama, a o tačnim lokacijama na koje građani mogu odlagati otpad dan ranije, koje su inače uobičajene već godinama, građani mogu dobiti informacije pozivom na besplatnu info liniju 0800 505 07 ili pratiti u servisnim informacijama od ponedjeljka 30.09.2019. godine.

PLAN PRIKUPLJANJA KRUPNOG OTPADA U PERIODU OD 01.10. – 28.10.2019. GODINE  :

 TERMIN PRIKUPLJANJA

OTPADA

UTORAK

01.10. / 15.10.

SRIJEDA

02.10. / 16.10.

ČETVRTAK

03.10. / 17.10.

PETAK

04.10. / 18.10.

PONEDELJAK

07.10. / 21.10.

 

 

0700 -1500

 

CENTAR

SRPSKA VAROŠ

VITANOVIĆI

BUKOVAC

BUKVIK

PALANKA

LIPOVAC

STANOVI

GORNJI BREZIK,

GORNJE DUBRAVICE

DONJE DUBRAVICE

POTOČARI

 

ŠATOROVIĆI

BOĆE

BODERIŠTE

OMERBEGOVAČA

GORNJI ZOVIK

DONJI ZOVIK

ŠTREPCI

DONJI BREZIK

PRVI MAJ

 

GREDICE I

GREDICE II

SANDIĆI

TRNJACI

POPOVO POLJE

RAŽLJEVO

SLIJEPČEVIĆI

KRBETI

BUZEKARA

BRKA

UGORI

 

 

PLAZULJE

GRBAVICA

DONJI RAHIĆ

ULICE

GORICE

 

 

B.POLJE SELO

B.POLJE ČARŠIJA

B.POLJE N.NASELJE

SEONJACI

DUBRAVE

PRIJEDOR

STJEPKOVICA

 

TERMIN PRIKUPLJANJA

OTPADA

UTORAK

08.10. / 22.10.

SRIJEDA

09.10. / 23.10.

ČETVRTAK

10.10. / 24.10.

PETAK

11.10. / 25.10.

PONEDELJAK

14.10. / 28.10.

 

 

0700 -1500

 

KLANAC

RIJEKE

GRČICA

POLJOPRIVREDNIK

DIZDARUŠA

 

 

KOLOBARA

BURIĆA BRDO

ROSULJE

GLUHAKOVAC

MERAJE

IVICI

MUJKIĆI

NASELJE EŠ

BRČKO NOVO

 

 

GORNJA LANIŠTA

DONJA LANIŠTA

DONJI VUKŠIĆ

GORNJI VUKŠIĆ

JAGODNJAK

POLJACI

DONJA SKAKAVA

KREPŠIĆ

MARKOVIĆ POLJE

VUČILOVAC                             ULOVIĆ

 

BROD

BRODUŠA

STARI RASADNIK      BIJELJINSKA CESTA  BESCARINSKA ZONA ILIĆKA

 

 

 

CERIK

BIJELA

GORNJA SKAKAVA

MAOČA

RAŠLJANI

PRUTAČE

OGRAĐENOVAC

ČANDE

ĆOSETI

HUKELJI

GORNJI RAHIĆ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.