RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Međunarodni sajam privrede u Brčkom od 07. do 09. novembra

U Gradskoj vijećnici u Brčkom danas je održana druga sjednica Organizacionog odbora 18. Međunarodnog sajma privrede u Brčkom čije održavanje je planirano od 7. do 9. novembra 2019. godine.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić je nakon sjednice istakao da će ovogodišnji sajam, osim standardnih sadržaja, ponuditi i neke novosti prije svega u dijelu prezentacije aktivnosti koje Vlada preduzima na poboljšanju privrednog ambijenta u Distriktu.

“Na sajmu ćemo po prvi put prezentovati Program samozapošljavanja koji je dao dobre  rezultate u proteklom periodu. Omogućit ćemo mladim preduzetnicima, koji su kroz taj program pokrenuli vlastiti biznis da se predstave, ali isto tako promovisat ćemo i novi Zakon o poslovnim zonama Brčko distrikta” kazao je gradonačelnik Milić.

Već sada je sasvim jasno da će se ovogodišnji 18. Sajam privrede u Brčkom održati  kao i prethodnih godina u prostoru Tropika  na oko 5.000 metara kvadratnih zatvorenog i gotovo isto toliko otvorenog prostora.

” Naša je intencija svih ovih godina bila da ponudimo priliku domaćim privrednicima da izlože svoje usluge i proizvode, a ovog  puta fokus će biti na mladima ” kazao je u ime  organizatora sajma Jelenko Ilić, predsjednik Privredne komore u Brčkom.

Osim domaćih privrednika na ovogodišnji sajam u Brčkom očekuje se dolazak i značajnog broja izlagača iz susjednih zemalja te predstavnika više stranih ambasada i drugih međunarodnih organizacija u BIH .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Mostaru se danas otvara Međunarodni sajam privrede, Dodik i Tegeltija razgovarali sa Sijartom i Brnabićevom

Radio Brčko

Изабрано ново руководство Привредне коморе Брчко дистрикта

Vladimir Matijević