RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko u posjeti JP “Komunalno”

Nastavljajući pozitivnu praksu saradnje Ekonomskog fakulteta Brčko i Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“, studenti četvrte godine pod vođstvom profesora docenta doktora Cvike Jekića, boravili su danas u posjeti našem preduzeću.

Cilj njihove posjete bio je dobijanja informacija o funkcionisanju Sistema kvaliteta kao i ostalih sistema koji su implementirani u okviru Integrisanog sistema upravljanja.

Svetislav Simić, pomoćnik direktora za razvoj i investicije i MS menadžer preduzeća, upoznao je studente sa svim standardima koji su implementirani u preduzeću, kao i o njihovom značaju za efikasniji, funkcionalniji i jednostavniji rad svih zaposlenika, s obzirom da za sve procese u preduzeću imaju definisane procedure.

Milica Kunjadić, menadžer kvaliteta, odgovorila je na sva pitanja studenata o sistemu kvaliteta, njegovoj implementaciji, sertifikaciji, primjeni i ujednačenom funkcionisanju u integrisanom sistemu.

Studenti su željeli saznati više i o odnosu preduzeća i kupaca, te na koji način se procesuiraju njihovi zahtjevi i primjedbe, ostvaruje i zadržava dobar odnos sa njima, na koji način se mjeri zadovoljstvo kupaca, ali i zadovoljstvo uposlenika.

Ovim praktičnim iskustvom studenti će moći obogatiti i potkrijepili znanje koje stiču u okviru nastavnog programa i predmeta „Menadžment kvaliteta“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.