RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Pobjeda “Lavica” na startu Premijer lige

Premijerni nastup košarkašica KK „Lavovi“ Brčko, u društvu najboljih bh klubova, počeo je sjajno! Lavice su sinoć u dvorani Tehničke škole u Brčkom izvojevale pobjedu protiv vicešampiona iz prethodne sezone, ekipe OKK „Feniks“ iz Banjaluke, rezultatom LAVOVI 54 : FENIKS 43

„Odlično prvo poluvrijeme naših djevojaka, prije svega u odbrani, što je i rezultiralo ubjedljivom prednošću nakon 20 minuta igre od 21 poena. Bolja igra košarkašica “Feniksa” u drugom poluvremenu i veliki broj greška “Lavica” mogli su utakmicu dovesti u rezultatski egal, ali do toga nije došlo. Ovo je značajna pobjeda naših košarkašica na samom startu takmičenja, i nastavljamo dalje“, izjavio je poslije utakmice predsjednik kluba Boško Vukadinović.Najefikasnija u brčanskoj ekipi bila je Ajla Lević sa 20 postignutih poena, četiri skoka i dvije asistencije. Osim Ajle, odličan utisak ostavile su i kapiten Milica Đokić sa devet postignutih poena, osam skokova i sedam asistencija, kao i Jelena Lazarević sa osam poena i čak 11 skokova!

Pored već pomenute Ajle Lević, koja se na početku ove sezone pridružila Lavovima, kao sjajna pojačanja već sada su se pokazale i Mirela Halilović i Ines Babić, koje, iako mlade, imaju ogromno iskustvo nastupanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što je od ogromnog značaja za mladu ekipu iz Brčkog.

Foto: Stjepan BogutovacFoto: Stjepan BogutovacFoto: Stjepan BogutovacFoto: Stjepan BogutovacFoto: Stjepan BogutovacFoto: Stjepan Bogutovac

 

„Mi smo se za Premijer ligu ozbiljno pripremali proteklih mjeseci. Pridružile su nam se nove djevojke, koje su zaista već sada opravdale ukazano povjerenje, a nadamo se i mi njihova očekivanja. U protekla dva mjeseca odigrali smo nekoliko prijateljskih, kontrolnih, utakmica. Očigledan je napredak u igri sa svakom novom utakmicom i namjeravamo da ove sezone ostavimo upečatljiv trag. Očekuje nas naporan naredni vikend, ali smo motivisani za dobar rezultat“, izjavio je trener Aleksandar Bližnjaković.

Na prvoj utakmici u Premijer ligi BiH za KK “Lavovi” igrale su: Milica Đokić 9, Ajla Lević 20, Jelena Lazarević 8, Ines Babić 7, Mirela Halilović 6, Ana Đokić 4, Valentina Došić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Adna Okić, Tamara Šarenac i Kristina Stupar.

U narednom, trećem kolu, naše košarkašice 30. oktobra gostuju u Zenici, gdje igraju protiv domaće ekipe „Čelik“, dok je za nedjelju 31. oktobar zakazana zaostala utakmica prvog kola protiv ekipe RMU „Banovići“ u Banovićima.

Sinoćnja utakmica počela je minutom ćutanja za porodicu nastradalu u požaru prethodne noći u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Juniorke i kadetkinje “Lavova” nepobjedive u Ženskoj omladinskoj ligi BiH

Radio Brčko

Brčko: “Lavice” silovite na startu “play-offa”

Radio Brčko

Poraz “Lavica” u devetom kolu od ekipe “Orlova”

Radio Brčko