RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Utakmicu 18. kola Premijer lige BiH za košarkašice, igračice KK “Lavovi” Brčko igrale su nakon skoro dva mjeseca na domaćem terenu i izvojevale pobjedu pred završnicu prvenstva.

“Lavice” su bile bolje od košarkašica KK “Igman” iz Istočnog Sarajeva, koje su savladale rezultatom:

LAVOVI 80

IGMAN 57

Nakon prošlonedjeljnog poraza od ekipe “Play Off” iz Sarajeva, ovaj vikend donio je novu pobjedu “Lavicama” u okviru Premijer lige BiH i ostanak među četiri najbolje ženske košarkaške bh ekipe.

“Malo smo lošije otvorili utakmicu, nismo dobro krenuli sa odbranom, što potenciramo tokom čitave sezone, ali od treće četvrtine je profunkcionisala onako kako smo planirali, napravili smo veliku razliku i zadržali apsolutnu prednost do kraja utakmice. Osim toga, pokušali smo i uspjeli u namjeri da limitiramo Marijanu Šehovac, iz protivničke ekipe, koja ima odličan prosjek koševa po utakmicama, najmanje 20, mi smo je sveli na 14 koševa, što je takođe doprinijelo ovako velikoj rezultatskoj razlici”, izjavio je nakon utakmice glavni trener kluba Aleksandar Bližnjaković.

Milica Đokić

Kapiten Milica Đokić upisala je novi triple – double učinak – 19 poena, 11 skokova, 10 asistencija i šest  ukradenih lopti. Mirela Halilović je ostavarila double – double učinak sa 11 poena i 10 skokova. Dvocifrene je bila i Iva Karišik sa 10 poena, a odličan učinak imala je i Jelena Lazarević, osvojivši devet poena uz 10 skokova. Trener Bližnjaković i ovaj put dao je priliku svim djevojkama sa klupe da upišu minute na terenu.

Ubrzo nakon početka utakmice Valentina Došić je doživjela povredu, te nije mogla da nastavi da igra, a za sada je rano reći da li će moći da nastupi i narednog vikenda, kada “Lavice” gostuju kod ekipe “Leotar 03” iz Trebinja.

“Ono što je već sada izvjesno jeste da nas narednog vikenda očekuje teška utakmica, prvo zbog dugog puta, a drugo Leotar je dobra ekipa, sa dobrim trenerom, koja je već duže vrijeme na okupu, igraju već duže Premijer ligu, tako da se već danas okrećemo pripremama za tu utakmicu. Doduše, jesmo ih dobili na našem terenu i u polufinalu KUP-a Republike Srpske, ali to ne mora da znači ništa”, kaže trener Bližnjaković.

Do kraja regularnog dijela sezone Premijer lige BiH Lavice imaju da odigraju još četiri utakmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Gradski derbi pripao odbojkaškima “Mladosti”

Radio Brčko

Odbojkašice Bimal Jedinstva pred svojom publikom nastavljaju takmičarsku sezonu

Admir Kadrić

Brčko: “Lavice” kući donijele srebro sa ovogodišnjih Sportskih igara mladih

Radio Brčko