RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Ubjedljiva pobjeda “Lavica” na startu prvoligaške sezone

Utakmicom između KK “Lavovi” iz Brčkog i ŽKK “Kozara”iz Gradiške započela je nova sezone Prve ženske lige Republike Srpske (1. ŽLRS) u seniorskoj konkurenciji.

Premijerna utakmica za košarkašice brčanskog kluba u prvoligaškom društvu donijela im je gostovanje jedne od najiskusnijih ekipa u 1. ŽLRS. Sa druge strane ekipa “Lavova” sastavljena je uglavnom od košarkašica koje su prve košarkaške korake napravile u omladinskim selekcijama ovog kluba i sa prosjekom godina od 15,07 svakako su najmlađa seniorska ekipa u prvoligaškom društvu.

Međutim, na terenu je viđena sasvim drugačija priča. Mlade brčanske košarkašice su protiv ekipe “Kozare” odigrale utakmicu kao da u svojim nogama imaju pregršt prvoligaškog iskustva. Nisu dozvolile ni da ih početno minimalno vodstvo “Kozare” sputa u namjeri da prikažu sav svoj raskošan talenat i kvalitet i otklone čak i minimalne sumnje ako su kod nekoga postojale da ih čeka svijetla košarkaška budućnost. Vrlo brzo su “Lavice”, prije svega, zahvaljujući dalekometnim šutevima Tamare Šarenac i domainacijom pod oba koša Amile Smajić došle do rezultatskog preokreta i dvocifrene rezultatske prednosti već početkom druge četvrtine. Nakon toga sve je išlo u jednom pravcu i bilo je samo pitanje sa kolikom rezultatskom prednošću će utakmica da se završi.

Predvođene petnaestogodišnjom Milicom Đokić, kapitenom i reprezentativkom Srbije, koja je sa 20 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti, 6 asistencija i 4 pogođene trojke iz sedam pokušaja, i na ovoj utakmici dokazala da je zaista jedna od najtalentovanijih i najperspektivnijih košarkašica u svom uzrastu ne samo u Bosni i Hercegovini nego i mnogo, mnogo šire, košarkašice Lavova su iz minuta u minut uvećavale rezultatsku prednost za konačnih plus 26 poena razlike!

Na kraju LAVOVI – KOZARA 61:35 po četvrtinama (13:11, 21:9, 12:9, 15:6)

U premijernoj utakmici na prvoligaškoj sceni i istorijskoj pobjedi za “Lavove”, trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sljedeće košarkašice: Milica Đokić 20, Amila Smajić 10, Tamara Šarenac 9, Jelena Lazarević 6, Katarina Mihajlović 6, Marjana Todorović 4, Adna Okić 2, Sara Đokić 2, Ana Đokić 2, Ksenia Vukić, Kristina Stupar i Marija Starčević.

U drugom kolu, koje je na rasporedu narednog vikenda, košarkašice “Lavova” u Brčkom dočekuju ekipu ŽKK “Mladost” iz Prijedora.

Foto: KK “Lavovi”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Brčanski „Lavovi“ organizuju turnir za prijateljstvo

Admir Kadrić

Težak vikend za prvi tim košarkašica KK “Lavovi” Brčko

Radio Brčko