RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Australija: Nakon poništenja odluke o ukidanju vize, Đoković izašao iz hotelske izolacije i odradio prvi trening

Novak Đoković je konačno dobio dozvolu da odradi trening, nakon čega je i prvi put “osjetio” teren u Australiji poslije velike diplomatske drame. U objavi na Twitteru potvrdio je da nakon svega ipak želi učestvovati na Australian Openu.

Đoković i dalje ne zna da li će nastupiti na Australian Openu, ali je konačno izašao iz hotelske izolacije u kojoj je proveo nekoliko dana dok je čekao sudsku odluku.

Nakon što je sud jutros poništio odluku o ukidanju vize za Australiju, Đoković je izašao iz hotelske izolacije i konačno odradio prvi trening u Melbourneu.

“Novak je na slobodi. Maloprije je bio na teniskom terenu i trenirao je. Otišao je u Australiju da igra tenis i da osvoji još jedan Australian Open. Tamo je s najboljim namjerama. Svu dokumentaciju je prikupio i dobio je medicinsko izuzeće”, rekao je njegov mlađi brat Đorđe.

Mlađi Đoković obratio se medijima na konferenciji koja je održana u 14 sati, a na kojoj su se obratili i ostali članovi porodice slavnog tenisera.

Fotografiju s treninga objavio je i sam Đoković, koji je u društvu trenera Gorana Ivaniševića i Ulisesa Badija trenirao u Melbourneu i poručio da je zahvalan i da se želi takmičiti na Australian Openu.

“Sretan sam i zahvalan što je sud poništio odluku o oduzimanju vize. Bez obzira na sve što se dogodilo, želim ostati i pokušati se boriti na Australian Openu. Ostajem fokusiran na to. Došao sam ovdje da igram jedan od najvažnijih turnira koje imamo, pred nevjerovatnim navijačima”, saopštio je Đoković.

Podsjetimo, nakon što je Đoković dobio vizu za Australiju, on i dalje ne zna da li će igrati prvi Grand Slam turnir u sezoni. Postoji mogućnost da ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke poništi tu odluku i naredi da se teniser deportuje.

Tekst preuzet sa https://www.klix.ba/

Foto: https://twitter.com/DjokerNole

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Australija: Poplave izbacile krokodile i zmije na ulice i u dvorišta

Radio Brčko

Australske vlasti pozvale na masovnu evakuaciju

Radio Brčko

Đoković u polufinalu Australijen opena

Radio Brčko