RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković i ostali teniseri moraju biti vakcinisani da bi učestvovali na Otvorenom prvenstvu Australije

Prvi reket svijeta Novak Đoković i svi ostali teniseri moraju biti vakcinisani protiv kovid 19 da bi u januaru mogli učestvovati na Otvorenom prvenstvu Australije, rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

Đoković odbija da objavi da li se vakcinisao protiv kovid 19 i ističe da će sačekati da Teniska asocijacija Australije objelodani zdravstvene protokole, pa onda odlučiti da li će ići na turnir u Melburnu.

“Novak smatra da je to za njega lična stvar. On zna da će morati da bude vakcinisan da bi ovdje i igrao”, naglasio je Tajli.

Analitičari ističu da Tajlijeva objava nagovještava da su zaključeni višemjesečni pregovori između Teniske asocijacije Australije i države Viktorija koja je insistirala na tome da svi igrači moraju biti vakcinisani.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ATP Belgrade Open 2021: Đoković u polufinalu protiv Andreja Martina

Radio Brčko

Запослени у јавним болницама у Грчкој против обавезне вакцинације

Radio Brčko

На Новом Зеланду обавезна вакцинација просвјетних и здравствених радника

Radio Brčko