RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčaci racionalnom igrom do bodova

Košarkaši trenera Azura Hadžović su u 10. kolu A-1 lige košarkaša Federacije BiH skupine sjever odigrali utakmicu sa mladom i perspektivnom ekipom iz Sarajeva. Prvi i treći period su donijeli prednost Brčacima koju su racionalnom igrom ostvarili pobjedu. Trener gostiju Emir Halimić je zadovoljan igrom svoje ekipe u kojoj je Deni Radak postigao 23 poena.

Trener Brčaka Azur Hadžović u svojoj izjavi kaže: „Savladali smo Sarajlije i slavimo pobjedu. Tokom cijele utakmice smo imali rezultatsku prednost zato ni jednog momenta pobjeda nije dolazila u pitanje. Mogli smo to učiniti i puno bolje i sa više razlike. Pobjeda i bodovi su ostvareni i ostali u Brčkom. Klub „GEN“ su osnovali bivši reprezentativci BiH Nenad Marković, Gordan Tirić i Emir Halilović koji rade sa talentiranim mladim igračima u suradnji sa KK „Bosna“ u Srajevu“. Za ekipu Brčko distrikta su igrali i poene postigli: Danilo Tomić 23, Mirnes Islamović 21, Milan Cvjetković 15, Bojan Nešić 9, Haris Andelija 8, Vedran Marković 5, Emir Krajnović 3, Adnan Avdić, Rijan Džonlić, Fahir Kurtalić, Rastko Crnić, Ivan Erslan.

Trener: Azur Hadžović koji ističe da je Danilo Tomić poslije oporavka bio motiviran pa je upisao 23 poena, dobre obrane i uspješne skokove, te Mirnes Islamović iskusni košarkaš koji je bio na nivou sa 21 poenom. Ovog vikenda je ekipa KK „Brčko distrikt“ slobodna, ali će trenirati i spremati se za utakmicu 12. kola kada će za desetak dana igrati u Tešnju sa „Gradina mladi“ koja je druga na prvenstvenoj tablici.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK “Živinice” uspješniji u Brčkom

Radio Brčko

KK „Brčko distrikt“ pobijedio KK „Bošnjak“ iz Hadžića 67:62

Radio Brčko

Trofej Brčko distrikta BiH – Brčacima prva mjesta i nagrade

Radio Brčko