RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

BRČANKI zahvaljujuć-poraslo interesovanje za žensku košarku u Brčkom

Košarkašku sliku u Brčko distriktu već nekoliko dana upotpunjavaju košarkašice prvog tima ŽKK „Brčanka“.Počele su sa pripremama za nastupajuću sezonu mada se još uvijek očekuje priključenje dviju značajnih igračica: Nataše Kajtaz (sasvim izvjesno priključenje) i Svjetlane Ilić sa kojom Uprava Kluba pregovore privodi kraju. „Brčanku“ će i ove godine voditi Edvina Lević,mlada profesorica koja je prvi tim prošle godine dovela do finala košarkaškog KUPa BiH i plej offa za prvaka BiH. Njena desna ruka je Ivana Đorđević,takođe mlada profesorica, kapiten u prvom timu i trener mlađih selekcija.

Možda je trebalo u vrh ove priče staviti informaciju da novu sezonu startuje mnogo veći broj djevojčica u pogonima „Brčanke“. Interesovanje za ovu vrstu sporta je očigledno poraslo u gradu što je možda i najveći rezultat kvalitetnog rada u ŽKK „Brčanka“.

ŽKK „Brčanka“ sa svim svojim pogonima trenira u SD Tehničke škole i u Sali pete OŠ područno odjeljenje Klanac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Konjic“ 60 : 49

Radio Brčko

Košarkašice „Brčanke“ potopile „Inpuls“ u Vogošći 34:59

Admir Kadrić

Košarka – Brčanke slavile protiv Bugojanki 67:40

Admir Kadrić