RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženska košarka: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Konjic“ 60 : 49

Košarkašice Brčanke su u utakmici 17. kola Premijer lige BiH važile za favorita u ogledu sa ŽKK Konjic.

Trener Brčanke je, znajući mentalitet svojih košarkašica na treninzima, pred utakmicu tražio od njih da potvrde svoju vrijednost protiv mlade ekipe gostiju. Ovo je učinio jer one igraju protiv ekipa iz gornjeg dijela tablice dobro, a protiv klubova iz donjeg dijela indiferentno. To se potvrdilo i na ovoj utakmici. Mlada i poletna ekipa Konjic je u prvoj četvrtini stvorila prednost 0:4, 7:9 i na kraju zasluženo dobila ovaj period igre 7:14. U naredne tri četvrtine Brčanka je bila preciznija pogodcima za dva i tri poena i grom u obrani. Druga četvrtina 16:12, treća 15:9 i treća dominantna 22:14 za konačnih 60:49 i šestu pobjedu u prvenstvu.

U završnici utakmice treba istaknuti najefikasniju u ekipi Brčanke Ajlu Mihmić koja je tricama stvorila prednost sa postignutih 14 poena, slijede ju Ajla Lević sa 12, Mirela Halilović sa 11, odlična Ivana Rokvić sa 10, Nataša Kajtaz sa 6, Amela Kurtalić sa 5 i Ivana Bužanin sa 2 poena. Na utakmici najefikasnija je bila sa 16 pogodaka Zerina Kadić.

Poslije utakmice Edin Ravnjak trener Konjica je rekao: „Mi imamo najmlađu ekipu u ligi u fazi smo učenja u elitnom društvu košarkašica. Ispred nas je nadamo se lijepa budućnost. Čestitam Brčanki na pobjedi. Pokušali smo im parirati što smo bolje mogli.“

Trener Brčanke Adem Velagić: „Najavio sam da će ovo za nas biti teška utakmica. Želim čestitati ekipi Konjica čiji sam velik fan. Konjic osim ove ekipe ima kvalitetnu školu košarke. To se pokazalo i na ovoj utakmici. U napadu nismo bili raspoloženi. U zadnjoj četvrtini smo pokazali da smo bolja ekipa od gostiju. Agresivnu igru u obrani smo pojačali i zahvaljujući šuterski raspoloženoj Ajli Mihmić mi smo napravili prednost koja nas je dovela do pobjede. O utakmici koju igramo danas u Banjaluci sa Orlovima mogu reći da su oni favoriti, a mi se nećemo predati.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

RK “LOKOMOTIVA” Brčko pobijedila RK “DERVENTA” rezultatom 32 : 20 ( 17 : 13)

Radio Brčko

Стручни жири за Избор спортисте Брчког засједа данас

Admir Kadrić

Loše otvaranje utakmice, dobar završetak

Radio Brčko