RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanska „Mladost“ igra derbi sa “Bosnom” u Sarajevu

Odbojkaši „Mladosti“ iz Brčkog višestruki su šampioni BiH, prvaci Premijer lige, učesnici Lige šampiona i CEV KUP-a i sudionici „MEVZA“ EU lige.

Prvi su na tablici poslije odigranog dijela prvenstva od 12 utakmica koje su sve pobijedili uz set razliku 36:8 i poen razliku 1067:882 sa 34 boda u ligi koja broji osam klubova. U godini u koju su kročili odigrati će još šest utakmica.

Prvo i pravo iskušenje za odbojkaše brčanske „Mladosti“ je u subotu u utakmici redovnog 13. kola u Sarajevu, derbi kola igraju dva favorita, treća na tablici “Bosna“ sa 24 i prva „Mladost“ sa deset bodova više od domaćina.

Utakmica će početi u 15 sati, a prijenos je on lajn.

Kako je proteklo vrijeme pauze u prvenstvu Branko Mišić, trener „Mladosti“ kaže: „Za našu ekipu ne mogu da kažem da smo imali pripreme, jer mi nismo prestajali da treniramo osim dva-tri praznična dana. Imali smo kondicijske treninge. Trenutno smo, zbog povreda, bez ovih igrača: Šarenac, Trakić, Gajić, Mustedanović i Božić. Klub je napustio Sokolar, otišao u Saudijsku Arabiju. Za ekipu „Bosne“ mogu da kažem da je to neugodna ekipa koja je ove godine kompletirana u odnosu na raniji period imaju i veći fond igrača. Usprkos svim našim problemima imamo motiv više da odigramo još jednu utakmicu i damo 150 posto uz nadu da ćemo uknjižiti pobjedu u Sarajevu i ako će nam biti jako teško.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaški derbi: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Bosna“ Sarajevo 0:3

Radio Brčko

Fudbalski derbi brčanskih drugoligaša: FK Dizdaruša –  FK Gornji Rahić 0 : 2

Radio Brčko

Prvu utmakicu polufinala Play Offa dobila brčanska “Mladost”

Radio Brčko