RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Finale prije finala: Real i Barcelona igraju u polufinalu španskog Kupa kralja

Real Madrid i Barcelona će igrati vječiti derbi u polufinalu španskog Kupa kralja, dok će se u drugom polufinalnom duelu sastati ekipe Osasune i Athletic Bilbao.

U sjedištu Fudbalskog saveza Španije (RFRF) održan je žrijeb parova polufinala španskog Kupa kralja, pa će se u polufinalu igrati dueli Real Madrid – Barcelona i Osasuna – Athletic Bilbao.

Finale prije finala, kako su naveli španski mediji, polufinalni “El Clasico” u španskim medijima je najavljen kao finale prije finala.

Barcelona je rekorder sa osvojenom 31 titulom španskog Kupa kralja, dok Real Madrid u svojim vitrinama ima 19 takvih pehara. Polufinalist Athletic Bilbao je 23 puta osvajao to takmičenje, a za finale i šansu za novi trofej će morati savladati Osasunu.

Polufinale španskog Kupa kralja igra se na dva meča koji su na rasporedu 1. i 2. marta i 4. i 5. aprila.

Finale se igra 6. maja na stadionu La Cartuja u Sevilli, a ekipe koje budu igrale finale će se automatski plasirati i u “Final Four” španskog Superkupa.

Izvor: Agencija Anadolija (J.K.)

Foto: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: „Brčanka“ pobijedila „Jedinstvo“ iz Tuzle

Radio Brčko

Пријатељска утакмица у част Дијега Марадоне

Radio Brčko

Odbojkaški derbi: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Bosna“ Sarajevo 0:3

Radio Brčko