Brčko

Brčanski Crveni križ uz borbu s pandemijom koronavirusa sprema i nove projekte

Uz nastavak aktivnosti u borbi protiv pandemije COVIDa-19 u Brčko distriktu, iz Crvenog križa su najavili skori početak rada na prolongiranim planovima i projektima iz prošle godine koji zbog koronavirusa nisu mogli biti realizirani.

Riječ je o projektima „cash transfera“ usmjerenim na financijsku i materijalnu pomoć lokalnom stanovništvu u potrebi, te sličnim aktivnostima ove organizacije, dok će aktivnosti kampova za volontere i mlade ostati odgođeni do pojave povoljnije epidemiološke situacije.

U 2020. godini brčanski Crveni križ je gotovo sve svoje snage i sredstva usmjerio u borbu protiv COVIDa-19, te je sukladno tome, u koordinaciji s Kriznim stožerom, Vladom Brčko distrikta i Odjelom za javnu sigurnost bio uključen u mnoge aktivnosti poput dezinfekcije gradskih objekata, zatim distribucije pomoći za građane koji su se nalazili u samoizolaciji i transporte potencijalno zaraženih građana koji su iz inozemstva ulazili u našu zemlju.

Denis Šehanović, tajnik CK Brčko distrikta

Također, ustupili su COVID ambulanti u Domu zdravlja na korištenje sanitetsko vozilo i tim volontera koji pomažu u zdravstvu, te su u koordinaciji s Odjelom za javnu sigurnost pred brčanskom trijažnom ambulantom postavili šator s toplim napitcima i sendvičima za sve osobe koje čekaju na pregled.

Tajnik Crvenog križa Distrikta Denis Šehanović je rekao kako ove godine, uz nekoliko manjih projekata, u suradnji sa Švicarskim Crvenim križem planiraju realizirati i dva veća projekta. Riječ je o projektima „Pomoć i njega u kući“ koji bi uz potporu brčanske Vlade trebao krenuti s realizacijom u svibnju te nastavak projekta „Povećanje kapaciteta u odgovoru na krizne situacije“, čija bi realizacija trebala otpočeti već u ožujku tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button