RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanske “Lavice” 2022. godinu počele pobjedom – savladana ekipa “Konjica”

Prvu utakmicu u 2022. godini košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigrale su juče 3. januara u Konjicu protiv istoimene ekipe i u svoj grad donijele pobjedu.

U okviru 10. kola Premijer lige BiH u košarci za žene, “Lavice” su gostovale kod ekipe ŽKK “Konjic”, savladavši je rezultatom:

KONJIC 53 : LAVOVI 81

“U prvom poluvremenu igra je bila prilično izjednačena, da bi prava borba nastala u drugom dijelu meča. Iako su naše djevojke bile oslabljene neigranjem Ajle Lević, uspjele su da slome otpor domaćih košarkašica i dođu do ubjedljive i u ovom trenutku važne pobjede za nas”, rekao je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u ekipi “Lavova” bile su Ines Babić sa 19 i Mirela Halilović sa 17 postignutih poena. Dvocifrene su bile i Valentina Došić i Jelena Lazarević, sa po 10 postignutih poena.

Nakon 10 kola, “Lavice” imaju skor od pet pobjeda i četiri poraza, a u narednom kolu u Brčkom dočekuju ekipu “Jedinstvo” iz Tuzle.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK “Lavovi” Brčko: Pobjeda pionira i poraz predpionira u Milićima

Radio Brčko

Sanjin Vidović – Novi trener pionirskih selekcija “Lavova”

Radio Brčko

KK ”Lavovi”: Milica Đokić dobila poziv za seniorsku reprezentaciju srpske i juniorsku reprezentaciju Srbije

Radio Brčko