RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčanski šahista Sandro Mikanović sve bliži tituli FIDE-majstora

Sandro-Marko Mikanović, šahista iz Brčkog osvojio je veliki međunarodni turnir u Banja Luci i za 49 rejting-poena je bliži tituli Fide-majstora. Nedostaje mu još oko 70 poena standardnog rejtinga a u ubrzanom rejtingu ima već 2312 poena.Na 30-tom Međunarodnom turniru šahovskih zvijezda Srpske i okruženja, u ubrzanom šahu osnivač Šahovske škole “Velemajstor” Brčko, Sandro Mikanović je uspio iz 9 partija osvojiti 7,5 poena ostavivši za sobom IM-intermajstore  Aleksandra Savanovića, Dušana Lekića i Vladu Jakovljevića, FIDE-majstora Vladu Narandžića pa i GM-velemajstora Milana Vukića  u poslednjem kolu na iznenađenje svih učesnika velikog sportskog događaja.

Na istom turniru nastupio je i osmogodišnji učenik Sandrov, Slobodan Pištalović, koji je zauzeo 73-će mjesto od stotinjak učesnika na turniru osvojivši 3,5 poena i 2,2 rejting poena dok je Petar Ivanović, takođe član brčanskog “Velemajstora” sa 3,5 poena osvojio  69-to mjesto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U nedjelju se održava “Pojedinačno šahovsko prvenstvo Brčko distrikta BiH 2019. godine”

Radio Brčko

Brčko: “Magnus” domaćin tradicionalnog šahovskog turnira povodom Dana Brčko distrikta BiH

Radio Brčko

Brčanski šahisti Ivanović i Mirković opet najbolji

Admir Kadrić