RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Снежана Радојичић –путује свијетом бициклом и пише

 

У Омладинском центру у Брчком синоћ је промовисана књига „Номад“ Снежане Радојичић, професорице југословенске и свјетске књижевности која говори о вожњи бициклом кроз Турску и необичном сусрету са турском културом.

Прича почиње од момента када ауторка, која је на пут кренула са колегом, остаје сама у Турској. Уплашена, несигурна и без довољно новца није знала да ли ће успјети, али се током вожње у наредна два мјесеца испоставља да су сви њени страхови били неосновани.

Уз промоцију књиге у Брчком одржана је и трибина о епском путовању бициклом током које је Радојичићева брчанској публици, између осталог, описала пет “нај” земаља и дестинација које је обишла.

По њеном мишљењу, најбоље уређен град је Сингапур, а најтежe јој је било прво путовање кроз Кину јер се, каже „на кинеску културу човјек са запада мора навикнути и потребно му је вријеме да је прихвати“.

Снежана Радојичић рођена је у Београду, дипломирала је  југословенску и свјетску књижевност, радила као професорица српског језика, лектор, менаџер осигурања.

Од 2011. године путује бициклом око свијета, живећи од писања као дигитални номад.

Поред „Номада“, Снежана  Радојичић објавила је књиге “Док су душе лутале”, “ЛП”, “Закотрљај ме око света”, “Преко Хималаја и Гобија”, те “Приручник за камповање са мини куваром” и “Водич за путовање бициклом”.

Промоција књиге „Номад“ и трибина о епском путовању бициклом Снежане Радојичић уприличена је у организацији Бициклистичког клуба „Свети Николај“ Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.