RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчанске одбојкашице се вакцинисале

Скоро све првотимке ЖОК „Бимал-Јединство“ Брчко данас су се у Омладинском центру у Брчком вакцинисале против COVID-19 и показале примјер одговорности која ће им уједно омогућити и да као шампионке БиХ узму учешће и на такмичењу Европске одбојкашке конфедерације Лиге шампиона.

Шефица Пододјељења за јавно здравство Владе Брчко дистрикта БиХ Анђа Николић казала је да се нада да ће се дјевојке са такмичења вратити са добрим резултатима.

„Нашим одбојкашицама изашли смо у сусрет како би имали доказ о вакцинацији приликом путовања на такмичење. Сви су се заједнички одлучили да учинимо ово дјевојкама и надам се да ће нас оне обрадовати добрим резултатима као и наше дјевојке које су тренутно са репрезентацијом“, нагласила је Николић.

Директор ЖОК „Бимал-Јединство“ Брчко Саша Грекуловић казао је да морамо сви бити одговорни и да су тај примјер одговорности данас показале и одбојкашице.

„Као и сви грађани Дистрикта тако и наше одбојкашице желе да буду одговорне и пријавиле су се за вакцинацију. Данас са нама нису све дјевојке јер је један дио са репрезентацијом. Вакцинација ће нам, такође, омогућити да без проблема одемо и на европско такмичење. Хвала Одјељењу за здравство и остале услуге у Влади Дистрикта као и Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ што су нам изашли у сусрет“, изјавио је Грекуловић.

Шефица Пододјељења за јавно здравство казала да је до сада у Дистрикту прву и другу дозу вакцине против COVID-19 примило 6.550 грађана док је само прву дозу примило 10.869.

„Како бисмо убрзали процес вакцинације организовали смо и викендом вакцинацију без најаве и морам признати да смо задовољни и да је овог и претходног викенда био приличан број људи који су се одазвали. Наглашавам да ниједна вакцинација не штити 100%, али будите сигурни да уколико добијете COVID клиничка слика биће знатно блажа. Сви најављују четврти талас и ако се и он појави у окружењу неминовно је да ћемо и ми бити захваћени, што не би било добро ни за пацијенте ни за здравствени систем. Зато позивам грађане да се у што масовнијем броју одазову на вакцинацију“, казала је Николић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Svaki deveti građanin u Republici Srpskoj je potpuno vakcinisan

Radio Brčko

Pvi dani masovne imunizacije u Brčkom protiču bez poteškoća

Admir Kadrić

Srbija druga u Evropi prema stopi vakcinacije

Radio Brčko