RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski poslodavci u protekla dva mjeseca preko Zavoda za zapošljavanje potraživali gotovo 200 radnika

U jeku pandemije korona virusa, poslodavci u Brčko distriktu su ovog ljeta potraživali gotovo 200 radnika u raznim privrednim djelatnostima. Mnogi od njih su radnike tražili i preko Zavoda za zapošljavanje koji u zadnje vrijeme sve teže posreduje između poslodavaca i onih onih koji traže posao jer je na tržistu rada sve manje onih koji žele raditi u Brčko distriktu.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je tokom juna i jula mjeseca objavio gotovo stotinu oglasa u kojima su poslodavci potraživali blizu 200 radnika.

„Tokom ova dva mjeseca poslodavci u Brčko distriktu su najviše iskazivali potrebu za zapošljavanjem novih radnika u oblasti proizvodnje, trgovine, ugostiteljstva i transporta“, istakao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju u brčanskom Zavodu za zapošljavanje

Galijatović ističe da se uporedo sa povećanjem iskazivanja potreba za novim radnicima smanjuje i broj onih koji aktivno traže posao preko Zavoda za zapošljavanje.

Podaci o potrebama za novim radnicima iz posljednja dva mjeseca koje ima Zavod za zapošljavanje govore da će se vrlo brzo i poslodavci u Brčko distriktu suočiti sa nedostatkom radnika odnosno da već sad na tržištu rada nedostaje značajan broj radnika zanatskih zvanja i zanimanja

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Izdavanje njemačkih radnih viza čeka se više od godinu dana

Radio Brčko

Први откази у Хрватској: Радници одбили тестирање на вирус корона

Radio Brčko

Brčko: Počela edukacija za aplikante u Programu samozapošljavanja

Mirsad Arnautović