RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Брчко: На адреси www.skvelemajstor.com је школа шаха

Шаховски клуб „Велемајстор“ Брчко обиљежиће ове године деценију од оснивања. Смјештен у улици Јована Дучића на броју 4, окупља неколико десетина младих шахиста, од 5 година до пензионера.

Школу шаха у овом клубу води оснивач Сандро Микановић, којему недостаје још бар два турнира (око 40 поена) да стигне до титуле ФИДЕ мајстора.Вјежбамо сриједом од 6 до 20 и суботом од 10 до 12. Помажу ми Дарко Петровић и Марко Мишовић. Поред школе за дјецу имамо и школу за старије чланове. Поред живе наставе можемо тренинге  обављати и у онлајн-настави,што је корисно у вријеме пандемије, каже Микановић.

Један од најзначајнијих резултата забиљежили смо прошле године на Балканском кадетском купу у Србији (Прокупље) гдје је талентована Катарина Максимовић, у категорији до 8 година освојила друго мјесто, а Слободан Пишталовић, у категорији до 14 година, прво мјесто.Нисам ни морао питати о плановима. саговорник набраја ко из топа

  • Од ове године ћемо почети шаховску лигу основних и средњих школа Брчко дистрикта БиХ. Кадетско шаховско првенство Брчко дистрикта БиХ планирамо организовати крајем године када је и обиљежавање годишњице оснивања „Велемајстора“. Организоваћемо и симултанке; посебно у љето у оквиру манифестације „Савски цвијет“, највјероватније на 30-50 плоча… Надамо се да ће се ово око короне стишати па ћемо и на пут, изван граница Брчко дистрикта у регион по медаље…

Договорисмо слиједећи сусрет у Шаховском клубу „Велемајстор“ и наставак приче, а онда сједосмо за шаховску таблу и започе шаховски меч између скоро ФИДЕ-мајстора и „ванкатегорника“. Нећете вјеровати: ни двадесет потеза касније ФИДЕ-мајстор прихватио реми!?

Текст и фото: СДТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Drugi pokušaj šahovskog prvenstva za osnovce

Admir Kadrić

Седмогодишњи Слободан Пишталовић – вицешампион Српске

Admir Kadrić

Упис у шаховску школу „Велемајстор“ до 20.априла

Admir Kadrić