RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Atletski klub “Cross” treći na ekipnom prvenstvu BiH

U organizaciji Atletskog kluba Sarajevo, proteklog vikenda u glavnom gradu BiH, održano je ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici za juniore.

Na prvenstvu su, u ženskoj konkurenciji, učestvovale i članice Atletskog kluba “CROSS” iz Brčkog.

“Naše djevojke su u svojoj kategoriji juniorki osvojile pehar za treće mjesto. Nastupom su pokazale da atletika vrijedi u njihovom matičnom gradu. Nastupile su u disciplinama: 100 m prepone, 100 m sprint, 400 m sprint, skok u dalj, troskok, bacanje kugle, bacanje kladiva, bacanje koplja, trčanje na 3.000 m i 800 m, te štafeti 4 x 100 m. Nismo nastupali na 3.000 m sa preprekama i skoku u vis iz razloga što za te discipline nismo spremni, jer nemamo odgovarajuću infrastrukturu, pa smo tu izgubili bodove”, kaže Davor Todorović, trener kluba.

Pod zastavom kluba za treće mjesto na državnom takmičenju izborile su se: Kristina Trkulja, Tea Knebl, Sara Lazarević, Dajana Mijatović, Milka Kojić, Ivana Blažić i Marija Trkulja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U subotu novi uspjesi u Goraždu na ekipnim prvenstvima BiH, RS i Federacije

Radio Brčko

Danis Avdić osvojio zlato na državnom dvoranskom prvenstvu

Radio Brčko

Brčko: Sa prvenstva RS-a članovi AK “Cross” donijeli 4 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu medalju

Radio Brčko