RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osnovna muzička škola Brčko distrikta uspješno kraju privela školsku godinu

Osnovna muzička škola Brčko distrikta, koju trenutno pohađa preko 200 učenika, uspješno je 25. juna privela kraju školsku 2020/21. godinu. a 27. maja okončan je rok za prijave za upis u pripremno odjeljenje, instrуmentalne odsjeke i odsjek za solo pjevanje.

Direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta Jasmin Hasić za Radio Brčko je izjavio da su uz poštivanje mjera pandemije, u najvećem dijelu, nastava i koncertne aktivnosti održavane fizički ili uz pomoć korištenja IT tehnologija.

Na prijemnom ispitu za upis u novu školsku godinu na šest odsjeka u Muzičkoj školi prijavilo se blizu 100 učenika i ovaj trend je uzlazan godinama unatrag.

Hasić je pojasnio da je 27. maja okončan rok za prijave za upis u pripremno odjeljenje, instrementalne odsjeke i odsjek za solo pjevanje.

„U pripremno odjeljenje planiran je upis 15, na svih pet instrumetalnih odsjeka treba da se primi 17, a apliciralo je 45 učenika, i solo pjevanje osam učenika“, naveo je Hasić.

Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta

Zbog viška prijavljenih učenika u odnosu na plan upisa u brčanskoj Osnovnoj muzičkoj školi nastavničko vijeće je po usvajanju rang- liste donijelo zaključak da ukoliko se do 15.09. zbog migracije porodica pojave upražnjena mjesta za učenike, isti će biti pozivani na način da su naredni na prijemnoj rang- listi.

„Na atraktivnom odsjeku solo- pjevanja koji pohađaju učenici od 13 do 17 godina satarosti, prijavilo se 12 kandidata, trenutno su ostala upražnjena tri mjesta, a 21. avgusta biće raspisan novi javni oglas za popunu tih slobodnih mjesta“, zaključio je Hasić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici Osnovne muzičke škole – gosti emisije za mlade “Teens”

Radio Brčko

Večeras Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko

Suvad Alagić

BiH: U školskoj 2021/2022. manje učenika za 1,9 odsto

Radio Brčko