RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko – grad odbojke: OK “Galeb” leti ka višem rangu

Počelo je prije 75 godina. Temelje odbojke je postavio OK “Jedinstvo” u gradu Brčko na terenu šljakom prekrivenom. Stasala je i širila se odbojka do državnog nivoa.

Slijedi ŽOK “Bimal” – “Jedinstvo” koji je 15 puta šampion BiH, pa OK “Mladost” Brčko u muškoj konkurenciji šampion BiH. Osnivaju se i novi klubovi i škole odbojke.

OK “Galeb” Brčko igra u Super ligi Federacije BiH grupi sjever, ŽOK “Lami” Brčko je vodeći u Prvoj ligi Federacije BiH grupi sjever. Natjecanje je iz ovog ranga napustio OK “Smeč DN” zbog poznate situacije. Danas govorimo i pišemo o OK “Galeb” Brčko koji trenira i vodi gospodin Samir Pezerović, koji je sa svojom ekipom prvi dio sezone  završio na trećem mjestu prvenstvene tablice.

Trener je zadovoljan postignutim rezultatima uvjerenja da će u nastavku sezone biti jednako dobri, a i bolji rezultati. Ekipa trenira na Ilićki, a utakmice igra u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Na raspolaganju je 16 igrača, kako reče koji su u dobroj formi.

Zahvalan je Vladi na financiranju i donatorima koji pomažu da klub dobro funkcionira.

Za ekipu igraju: Lazar Zeljić, Zoran Tešić, Danijel Đurić, Muharem Martinović, Stevo Živković, Vukašin Trifunović, Nemanja Petrović, Joca Đurić, Marko Nikeljić, Nermin Romanjić. Trener: Samir Pezerović.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zasjedala Skupština OK „Jedinstvo“ Brčko

Admir Kadrić

Tri pobjede brčanske odbojke u drugom kolu elitne lige BiH

Admir Kadrić

„Mladost“ i Princeze – pobijedili, a odbojkaši „Jedinstva“ izgubili

Admir Kadrić