RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

O slučaju u vezi s Novakom Đokovićem se konačno oglasio i ATP

Asocijacija teniskih profesionalaca, poslije šest dana ćutanja o slučaju u vezi s Novakom Đokovićem, koji je zbog problema s vizom bio u smještaju za migrante u Melburni, konačno je reagovala saopštenjem.

Iz kancelarije ATP prije svega je navedeno kako u potpunosti poštuju žrtve koje je narod Australije podnio od početka pandemije virusa korona i stroge imigracione politike koje su uspostavljene.

“Komplikacije posljednjih dana u vezi s ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila”, stoji u saopštenju.

Naravno, osvrnuli su se i na dešavanja koja su nekoliko dana najvažnija sportska tema.

“Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedjeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtjevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedjeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedjelja pred nama”.

Takođe ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

“U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju vjerujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori s pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena”, zaključuje se u saopštenju.

Ðoković odradio trening na “Rod Lejver areni”

Najbolji teniser svijeta odradio je trening na “Rod Lejver areni” u Melburnu, rano jutros po našem vremenu.

Kako prenosi AFP, Ðoković je bio prvo u teretani, a poslije toga je sa svojim timom nastavio pripremu za predstojeći Australijan open na centralnom terenu kompleksa.

Izvor: https://www.nezavisne.com/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Đoković potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Radio Brčko

Đoković i dalje najbolji igrač svijeta

Radio Brčko

Аустралија отвара границе за странце са визама

Radio Brčko