RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Kadeti MOK “Jedinstvo” Brčko prvaci Federacije BiH

Na završnom turniru kadetskog prvenstva Federacije BiH, koji je juče organizovan u sali brčanske Gimnazije, puleni trenera Miloša Mitrovića su savladali vršnjake iz Kaknja i Kalesije rezultatom po 3:0 i osvojili zlatne medalje, te pehar kadetskog prvaka FBiH koji im je uručio Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije.  Pošto su dječaci iz Kaknja pobijedili “Bosnu” iz Kalesije 3:1 oni će, zajedno sa šampionima iz Brčkog , učestvovati na završnom turniru za prvaka BiH.

Za titulu prvaka BiH u ovoj konkurenciji očekujemo žestok otpor od ekipa Ljubinja i Radnika iz Bijeljine, – rekao nam je Miloš Mitrović, trener Jedinstva, a očekujemo i domaćinstvo kadetske završnice na nivou BiH. Za koji biće poznata odluka i o tome a donosi je Odbojkaški savez.

Za najboljeg igrača turnira u Brčkom proglašen je Nikola Đurić, prvotimac kadetske ekipe Jedinstva, za koju su igrali: Aleksa Đokić, Stefan Popić,Njegoš Stanišić, Filip Mihajlović, Anel Mujkić, Nikola Đurić, Haris Hasičević, Haris Pezerović, Srđan Mitrović, Ognjen Mitrović, Anil Isić, Mihajlo Ćirković i Timur Mujkanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MOK ”Jedinstvo” pobijedilo OK ”Bosna” rezultatom 0:3

Radio Brčko

Premijer odbojkaška liga BiH: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Modriča“ 3:0

Radio Brčko

Brčanskoj odbojkaškoj eliti dvije pobjede i jedan poraz

Radio Brčko