RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Nova pobjeda ”Lavica” za prvo mjesto na tabeli

Utakmicama devetog kola nastavljeno je takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske (1. ŽLRS) za sezonu 2020-2021. 

Košarkašice “Lavova” iz Brčkog su na gostujućem parketu u Bijeljini u derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva savladale domaću ekipu “Budućnost BN” i u potpunosti se revanširale za poraz u Brčkom u prvom dijelu sezone. Bila je ovo šesta uzastupna, a ukupno sedma pobjeda ove sezone. Kolo prije kraja regularnog dijela sezone “Lavice” sa ukupno 16 osvojenih bodova zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa velikim šansama da tu poziciju zadrže i do kraja regularnog dijela prvenstva i početka play-offa!

BUDUĆNOST BN – LAVOVI 61:88 (18:26, 14:24, 12:18, 17:20)

Predvođene, nezaustavljivom Milicom Dabović koja je bila i najefikasnija na ovom meču sa 33 poena (24 poena, 5/9 trojke u prvih 20 minuta) “Lavice” su potpuno nadigrale domaće košarkašice i već nakon 20 minuta igre došle do ubjedljive rezultatske prednosti (32:50).

U drugom poluvremenu košgeterski se probudila i kapiten petnaestogodišnja Milica Đokić, je koja sa tri pogođene trojke i 14 poena tokom drugog poluvremena bila sjajna podrška Milici Dabović.

Treba istaći i sjajnu partiju mlađe sestre Đokić, trinaestogodišnje Sare (11 poena, 7 skokova i 4 asistencije), koja iz utakmice u utakmicu pokazuje da polako izrasta u jednog od najvažnijih igrača ekipe trenera Bližnjakovića.

Standardno dobre partije pružile su i Jelena Lazarević (8 poena i 11 skovova) i Iva Karišik (10 poena i 9 skokova).

Na ovom meču još su nastupile: Marjana Todorović, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Amila Smajić, Adna Okić, Tamara Šarenac i Katarina Mihajlović.

Igrač utakmice svakako je bila Milica Dabović koja je sa ukupno 33 poena, 11 asistencija, 4 skoka i ukupnim indeksom korisnosti 38, i drugu utakmicu u nizu pokazala da je ogromno pojačanje za mladu ekipu “Lavova”. Sve ono što je bilo potrebno mladim “Lavicama” za dodatni iskorak, očigledno je došlo sa  jednom od najboljih evropskih košarkašica!

U narednom kolu, koje je ujedno i posljednje kolo regularnog dijela 1.ŽLRS prije početka play-offa, “Lavice” će na domaćem parketu u Brčkom dočekati posljednjeplasiranu ekipu “Slobode” iz Novog Grada. U slučaju pobjede u ovom meču brčanske košarkašice će kao prvoplasirana ekipa ući u play-off, a samim tim, imaće prednost domaćeg terena tokom čitavog play-offa i borbe za titulu prvaka Republike Srpske za sezonu 2020-2021.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kadetkinje KK “Lavovi” ostvarile dvije ubjedljive pobjede na startu ženske omladinske lige BiH

Radio Brčko

Brčko: Milica Đokić iz КК “Lavovi” među 10 najperspektivnijih mladih sportista Republike Srpske

Radio Brčko

Pobjeda “Lavica” u Banjaluci

Radio Brčko