RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Za vikend u Brčkom Finalni turnir Prvenstva BiH u košarci za juniorke

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki (U18) biće održan u subotu 18. i nedjelju 19. juna 2022. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odlučio je da domaćinstvo i organizaciju Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine, nakon raspisanog konkursa, povjeri KK “Lavovi” Brčko.

Košarkašice juniorske selekcije ovog kluba ostvarile su pravo učešća na finalnom turniru nakon odličnog nastupa na polufinalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine, odigranom u Brčkom, i dvije ubjedljive pobjede protiv KK “G-Starsa” iz Gračanice 88:37 i ŽKK “Livno” iz Livna 82:40.

Osim ekipe domaćina, pravo nastupa na finalnom turniru ostvarile su i ekipe ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar i ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

Ekipa “Zrinjskog” je na polufinalnom turniru održanom u Mostaru ostvarila dvije pobjede, i to: protiv “Feniksa” iz Banja Luke 70:61 i “Viteza” 68:48, dok je “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke, nakon odustajanja ekipe “Čelika” iz Zenice, odigrao samo jednu utakmicu na polufinalnom turniru u Banja Luci, savladavši ekipu “Brotnja” iz Čitluka rezultatom 67:45.

RASPORED I SATNICA UTAKMICA FINALNOG TURNIRA:

Subota, 18.6.2022.

  • 18:00 h Zrinjski – LAVOVI

Nedjelja, 19.6.2022.

  • 10:00 h Mladi Krajišnik – Zrinjski
  • 14:00 h LAVOVI– Mladi Krajišnik

Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine igra se po jednokružnom bod sistemu, a najuspješnija ekipa osvojiće titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

Sudije Finalnog turnira Prvenstva BiH za juniorke su: Mila Čavara, Ivan Jurić (Busovača) i Azur Lušija (Kakanj), dok je za delegata utakmica imenovan Miodrag Vujović (Busovača).

Sve utakmice biće odigrane u dvorani Tehničke škole u Brčkom, uz slobodan ulaz, a Lavice pozivaju sve sugrađane i ljubitelje košarke da ih podrže na putu za osvajanje još jedne titule.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK Lavovi Brčko i KK Budućnost Bijeljina igraju treću utakmicu Play off-a

Radio Brčko

Uzvratna utakmica Play off-a košarkašica KK Lavovi Brčko

Radio Brčko

Brčko: KK Lavovi i zvanično u WABA ligi

Vladimir Matijević