RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Lavica Milica Đokić u juniorskoj reprezentaciji Srbije

Kapiten ženske seniorske, juniorske i kadetske selekcije Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko Milica Đokić (2005. godište) dobila je poziv Košarkaškog saveza Srbije i selektora Milana Vidosavljevića za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije, pred predstojeće FIBA Evropsko prvenstvo u Austriji.

“Na adresu Košarkaškog kluba Lavovi stigle su sjajne vijesti iz Košarkaškog saveza Srbije. Naš kapiten, naša Milica Đokić dobila je poziv za pripreme juniorske U18 reprezentacije Srbije pred FIBA Evropsko prvenstvo, koje će u avgustu biti održano u Austriji, dok će pripreme juniorske reprezentacije Srbije biti održane u periodu od 23. juna do 8. avgusta 2022. godine u Banji Koviljači”, saopšteno je iz KK “Lavovi” Brčko.

Nakon sjajnih nastupa za kadetsku (U16) reprezentaciju Srbije prethodnog ljeta na FIBA Chalengeru u španskom gradu San Fernando, gdje je reprezentacija Srbije osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju sa samo jednim porazom, i to od domaće selekcije Španije, i gdje se Milica nametnula kao jedan od glavnih igrača selekcije, za očekivati je bilo da uslijedi poziv i u juniorsku selekciju ovog ljeta.

“Jako sam počastvovana što ću i ove sezone nastupati za reprezentaciju Srbije, ovaj put za juniorsku selekciju. Pripreme kreću za manje od 20 dana, ja se osjećam dobro i u formi, posebno što nisam imala pauzu nakon Premijer lige, jer smo imali kadetske i još traju juniorski turniri kod nas. Nadam se da ću izboriti svoje mjesto u ekipi, da će mi u tome pomoći iskustvo koje sam stekla igrajući u Premijer ligi BiH, kao i da ćemo se vratiti iz Austrije sa odličnim plasmanom”, kaže Milica Đokić.

Da je poziv stigao na pravu adresu i o kakvoj košarkašici je riječ, najbolje govore rezultati ostvareni u sezoni na izmaku.

“Milica iza sebe ima stvarno fantastičnu sezonu, u kojoj je kao kapiten predvodila seniorsku selekciju Lavova u debitantskom nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine do 4. pozicije i plasmana u play-off za prvaka Bosne i Hercegovine. Ostvarila je učinak od 13.5 poena prosječno po utakmici, 7.3 skoka i 6.2 asistencije po meču u Premijer ligi BiH. Predvođene Milicom, naše djevojke izborile su po prvi put i nastup u WABA ligi, pa će se u Brčkom, po prvi put u istoriji, igrati i evropska košarka, što je sve doprinijelo ovoj odluci Košarkaškog saveza Srbije”, ističe Aleksandar Bližnjaković, trener KK “Lavovi” Brčko.

Osim toga, Milica je uvrštena u prvu petorku i proglašena za najboljeg asistenta, najboljeg beka i najboljeg novajliju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022. Sa juniorskom i kadetskom selekcijom KK “Lavovi” Brčko osvojila je šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske, a isto to može učiniti i sa juniorskom selekcijom u Prvenstvu Bosne i Hercegovine na Finalnom turniru 18 – 19. juna ove godine. Proglašena je i za najkorisnijeg igrača (MVP) Finalnih turnira Prvenstva Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, dok je u na Finalnom turniru za kadetkinje ponijela i priznanje za najboljeg strelca.

“Odlična sezona je iza naše Milice Đokić koja je još jednom dokazala da se radi o vanserijskom talentu i koja konstantno na vrhunski način reprezentuje naš klub i naš grad. Milica je prve košarkaške korake napravila u KK “Lavovi” i u stvari predstavlja sinonim svih uspjeha našeg kluba. Tako da sa sigurnošću možemo reći da će košarkaški, ali i široki sportski auditorijum, i dalje, u godinama pred nama, uživati u košarkaškim majstorijama Milice Đokić u dresu “Lavova” i dresu reprezentacije Srbije. Ujedno, našoj Milici i reprezentaciji Srbije želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu!”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Karišik, Babić i Halilović potpisale nove dvogodišnje ugovore sa KK „Lavovi“

Radio Brčko

KK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca

Radio Brčko

Kup BiH: Lavice poražene u polufinalu

Radio Brčko