RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KK “Lavovi” Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira od ekipe “Rudar” iz Ugljevika

U okviru 16. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina, predpioniri i pioniri odigrali su prvenstvene utakmice protiv odgovarajućih selekcija OKK “Rudar” iz Ugljevika.

Predpioniri su iz duela izašli kao pobjednici, ne dozvolivši protivnicima ni u jednom trenutku da ugroze rezultatsku prednost. Naprotiv, ovi dječaci su nametnuli svoju igru na samom početku, vrlo brzo došli do osjetne rezultatske prednosti, koju su do kraja meča konstantno uvećavali za više nego zasluženu pobjedu, te je utakmica završena rezultatom:

LAVOVI 52

RUDAR 26

(17:5, 3:7, 22:10, 10:4)

“Među predpionirima je evidentan napredak u posljednje vrijeme, dosta dobro rade, redovno dolaze na treninge i posvećeni su na treninzima sve onome što radimo, što se vidi i na terenu. Mnogo bolje igraju u odnosu na početak sezone i očekujem do kraja sezone još bolji napredak”, izjavio je Sanjin Vidović, trener mlađih kategorija KK “Lavovi” Brčko.

Sa druge strane, pioniri su pretrpjeli poraz. Iako su u prvom dijelu igre bili izjednačeni ili u vođstvu, zalaganje i trud protivničke ekipe je prevagnuo za konačan rezultat:

LAVOVI 37

RUDAR 58

(12:15, 11:10, 11:15, 3:18)

“Ekipa “Rudara”, u ovoj kategoriji, trenutno je bolja od nas, ali ipak mi nismo daleko od njih. Ono što nam nedostaje je više energije i na treninzima i na terenu, više pojedinačnog i timskog zalaganja igrača, više poštovanja same igre. Teško je zaraditi loptu, zato ne smijemo dozvoliti ni da je lagano izgubimo. Nastavljamo da radimo dalje i vidjećemo ko može, a ko ne može da isprati kontinuiranu nadogradnju rada i angažovani pristup igri”, kaže trener Vidović.

U narednom kolu Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije predpioniri i pioniri Lavova ugostiće vršnjake iz KK “Zvornik Basket”.  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Juniorke „Lavova“ najbolje u Republici Srpskoj, kapiten Milica Đokić ponovo MVP

Radio Brčko

KK “Lavovi” Brčko: Polufinalni turnir za juniore u nedjelju

Radio Brčko

Karišik, Babić i Halilović potpisale nove dvogodišnje ugovore sa KK „Lavovi“

Radio Brčko