RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Manifestacija “Ti si ruža dženetska” – gost najbolji sportista BiH atletičar Amel Tuka

Nastavljajući vjersko–kulturno edukativnu manifestaciju pod nazivom „Ti si ruža dženetska“, koju organizuje Medžlis Islamske zajednice Brčko, sinoć je u prostorijama „Divanhane“, upriličena debata namijjenjena ponajprije mladima pod nazivom „Budi inspiracija“.

Tim povodom, o svom životu, govorili su mladi hafiz Savudin Gobeljić, te najbolji sportista BiH, atletičar Amel Tuka.

“Uspjeti, znači živjeti, potpuno vjerujući u svoje mogućnosti i svojoj namjeri da uspijete, neophodno je biti nepokolebljiv i istrajan. U životu sam uvijek primjenjivao nešto što zovem „3 puta 3” formulom za uspjeh koja s jedne strane sadrži imaginaciju, vizuelizaciju te realizaciju, a s druge strane su pitanja, zašto nešto radimo, kako to činimo i skim radimo. Kada sve pobrojano uvežemo, onda je sigurno da ćemo, uz božiju pomoć, ostvariti svoj cilj“ istakao je hafiz, Saudin Gobeljić. Veliki interes mladih, ali i onih starijih, sasvim razumljivo, izazvalo je obraćanje najboljeg sportiste BiH, atletičara Amela Tuke, pored ostalog i osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine te šestim u trci na 400 metara, na ljetos upriličenim Olimpiskim igrama u Tokiju.

Ne samo kao vrhunski sportista, već i kao diplomirani inžinjer mašinstva, Tuka je poručio mladima da slušaju onaj glas u sebi koji im govori šta bi željeli i najbolje radili u životu, a za uspjeh je neophodan predan rad, odricanje i istrajnost u onome što se radi. To sve dovodi do krajnjeg rezultata odnosno ostvarenja cilja.

„Sve što sam kazao sadržano je i u mom imenu Amel, što znači rad, trud, djelo. Upravo to me je dovelo do onog što jesam danas. Stoga, nikada ne odustajte od svog cilja i kontuinuirano pojačavajte trud i rad, kako biste ostvarili planirano, što je uz neophodnu životnu sreću i božiju pomoć, znak da ćete i uspjeti“, kazao je Tuka.

U ime organizatora, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko, doktor islamskih nauka Mustafa efendija Gobeljić, kaže da je upriličena tribina, drugi događaj u okviru manifestacije „Ti si ruža dženetska“, kojom se obilježava rođenje božijeg poslanika Muhameda Alej-hi selam, u okviru koje će biti upriličeno još desetak, vjersko-kulturno-edukativnih sadžaja.

„Zapravo, sve pomenuto za nas predstavlja pokušaj identifikacije sa nasljeđem našeg Poslanika, jer je Muhamed Alejhi –selam, paradigma uzornog postupanja u svim segmentima ljudskog života“, naglasio je Gobeljić .Manifestacija „Ti si ruža dženetska“, se nastavlja promocijom knjige autora Jusufa Džafića, koja je zakazana 22. oktobra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tuka osvojio šesto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju

Radio Brčko

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka danas u Tokiju trči za prvu olimpijsku medalju

Radio Brčko

Brčko: U sklopu manifestacije “Ti si ruža džennetska” organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Mirsad Zahirović