Brčko

У Брчком данас Савска регата – „Карневал на води“

На ријеци Сави у Брчком данас је запловила Савска регата под називом  “Карневал на води”, коју под покровитељством Владе и Скупштине дистрикта, организује Наутички клуб.

Од Фицибајера је, према Рајевом селу, кренуло око 150 бродица из Брчког, Бијељине и Орашја.

“Испловљавање је услиједило око 10.45 часова и бродице су кренуле према Рајевом селу, на 236. ријечни километар, одакле ће се, у послијеподневним часовима, спустити на Фицибајер, гдје ће на води бити организован забавни програм”, рекао је портпарол регате, Амир Софтић.

Регату је званично отворио Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта рекавши да ова манифестација поново указује на неопходност значајнијег ангажовања локалне власти око ријеке Саве и кориштења њених потенцијала.

„Мислим да већ имамо извјесне политичке намјере које се односе на уређење Фицибајера и стварање услова за што веће кориштење природних љепота ријека Саве. Улагања су неопходна како због туристичке перспективе Брчко дистрикта тако и због ових људи овдје који имају ентузијазам и гаје посебну емоцију према ријеци и пловидби“, рекао је Кадрић.

Александар Ђурић, шеф Службе за туризам у Влади Брчко дистрикта констатовао је да је ријека Сава недовољно искориштен потенцијал који је у будућности неопходно искористити.

„На Фицибајеру су потребна планска и систематична улагања у инфраструктуру, попут бициклистичких и стаза за шетање, тушева, марина итд. Ако се, затим, узме у обзир да је све већи број туристичких међународних крузера који су заинтересовани да дођу у Брчко дистрикт, онда је јасно колики је туристички значај ријеке Саве на овом подручју“, рекао је Ђурић.

За обезбјеђење регате задужени су чланови Ронилачко-спасилачког клуба “Немо” и Пливачко-екстремног клуба “Атос-Сава”, као и владино Одјељење за јавну безбједност и Полиција Брчко дистрикта.

Наутички клуб је, за организовање регате, добио сагласност Штаба за заштиту и спасавање, а ова манифестација се одржава уз поштовање свих прописаних мјера заштите с циљем спречавања ширења заразе вирусом корона. Програм регате завршава се у 21.30 часова и биће обиљежен ватрометом.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button