RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Sutra polumaraton koji se boduje za državno i entitetsko prvenstvo

Atletski klub “CROSS” Brčko vrši posljednje pripreme za sutrašnji polumaraton koji se trči za državno i entitetsko prvenstvo, a na kojem se očekuje više stotina učesnika iz cijele BiH, ali i zemalja regiona.

“Osim nekoliko kraćih trka, kao i one na 5.000 metara, centralni događaj manifestacije je trka na 21 kilometar, ulicama našeg grada koja će startovati sutra tačno u podne”, rekao je direktor “Polumaratona Brčko 2022”, Davor Todorović.

Inače, polumaraton će otvoriti predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić na kraćoj ceremoniji u 11 sati, a kako je najavljeno, u trci na 5.000 metara učestvovaće i gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanskim atletičarima treće mjesto na takmičenju u Sarajevu

Radio Brčko

Pet medalja Atletskom klubu “Cross” iz Brčkog

Radio Brčko

Brčko: Privremena obustava prometa zbog održavanja „Međunarodnog polumaratona“

Radio Brčko