RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčansko Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Humanitarac” danas provelo još jednu uspješnu akciju

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Humanitarac“ Brčko, danas je u prostorijama mjesne zajednice „EŠ“, po 28. put uspješno organizovalo akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

„Akciji se odazvalo pedesetak dobrovoljnih davalaca i to ne samo iz Distrikta već i iz Bijeljine, što pokazuje da naše udruženje ima respekt i kod davalaca krvi izvan Brčkog. Veoma smo zahvalni svim dobrovoljnim davaocima ali i brčanskom privredniku Marku Paniću koji je izdoio sredstva kako bi smo uz prigodan ručak mogli nastaviti naše cjelodnevno druženje“, rekao je predsjednik udruženja Žikica Novaković.

„Ovdje sam već deseti put i veoma mi je drago doći u Brčko jer je sve sjajno organizovano te se i sam odlično osjećam kad darujem krv“, kazao je Velibor Savič, dobrovoljni davalac iz Bijeljine.

Njegovo mišljenje apsolutno dijeli i Adis Junuzović.

„Ovo je neki naš doprinos svim stanovnicima kojima krv treba, a ujedno i pokazujemo vrstu humanosti odnosno želju da budemo građan korisni zajednici“, istakao je Junuzović.

Doktorica Dragana Mitrović akciju je ocijenila vrlo uspješnom.

„Ono što je pored obnavljanja zaliha krvi takođe jako važno, jeste da tokom svake od akcija praktično se pojave novi dobrovoljni davaoci i to mahom mladi ljudi, što je izuzetno važno jer time i generacijski podmlađujemo ukupan broj davalaca krvi sa područja Brčkodistrikta“, istakla je doktorica Dragana Mitrović, specijalizant transfuziologije u brčanskoj Bolnici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Upućen zahtjev za nabavu aparata za trombocitoferezu

Sandra Živković

U sklopu manifestacije „Ti si ruža džennetska“ organizovana i akcija dobrovojnog darivanja krvi

Udruženje „Humanitarac“ uspješno provelo još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Sanita Jerković Ibrahimović