RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Započele pripreme ŽOK-a “Bimal-Jedinstvo” za novu sezonu

Višemjesečnoj pauzi došao je kraj i u taboru vladajućih šampiona Bosne i Hercegovine. Odbojkašice Bimal-Jedinstva upalile su motore i sinoć započele pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Nakon prinudnog okončanja, do tada istorijski uspješne sezone, višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine okupile su se u dvorani brčanske Gimnazije nešto ranije od datuma prethodnih okupljanja, kako bi imale više vremena za povratak u optimalnu formu pred izazove koji ih očekuju.

Prelazni rok odrađen je po ukusu čelnika kluba, koji su nakon nekoliko značajnih odlazaka reagovali u skladu sa mogućnostima i obezbijedili kvalitetna pojačanja kosturu ekipe koji nije značajno promijenjen. Sada je sve spremno za povratak takmičarskom programu i obavezama.

Dok se i dalje očekuje odobrenje Saveza i kompromisno rješenje koje će dozvoliti izlazak na evropsku scenu, u konačnici omogućiti i potencijalno učešće u novom izdanju MEVZA lige, Brčanske princeze imaju jasan cilj u domaćim takmičenjima, identičanan višegodišnjoj moralnoj obavezi.

“Naš cilj jesu titule u domaćim takmičenjima. Nažalost, neigranjem u MEVZI čini se korak nazad jer smo prošle godine uvidjeli gdje nam je mjesto. Samo takmičenje u značajnjoj mjeri uticalo je i na tehničko-taktički napredak svih igračica”, izjavio je Smail Pezerović, šef stručnog štaba Bimal-Jedinstva.

Pezerović, zajedno sa svojim pomoćnikom Ljubišom Ristićem, sinoćnjom prozivkom započeo je pripremni proces koji će se odvijati u tri faze. Pored dvorane, odbojkašice Bimal-Jedinstva, određeni period će se pripremati i na otvorenim uslovima Gradskog stadiona u Brčkom. Pripreme aktuelnih prvakinja ogledaće se u adaptacijskim, opštim i specifičnim fazama.

“Uvodni dio i sama adaptacija će trajati 14 dana, nakon pauze koje je bila nešto duža od očekivanog. Tokom tog perioda radićemo na lakšim normama i istezanjima nakon čega ćemo iz nedelje u nedelju pojačavati ritam, raditi na snazi i dizati formu”, Dodao je Pezerović.

S obzirom da nije proglašen prvak za prethodno, prinudno okončanu sezonu, Bimal-Jedinstvo i dalje je aktuelni šampion naše države. U klubu s nestrpljenjem očekuju eventualnu promjenu statusa za evropska takmičenja koji bi omogućio evropske mečeve u Brčkom i tokom nadolazeće sezone. Odluka bi trebala biti konačna u narednih nekoliko dana.

Izvor teksta i foto: sportal.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Три брчанска јуриша на титулу првака БиХ у одбојци

Admir Kadrić

Ženska odbojka: „Bimal – Jedinstvo“ Brčko sa tri nula porazio „Igman“ Ilidža   

Radio Brčko

Umjesto derbija za Brčanke trening

Radio Brčko