RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ovjera kartona lica sa evidencije Biroa rada od juče po starom sistemu

U junu i julu Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta ovjeru kartona lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda je vršio saglasno početnom slovu prezimena, te u produženom radnom vremenu od 8 do 15 sati. Od juče, način rada sa strankama vraćen je na prijašnji sistem, kazao je šef sektora za posredovanje pri zapošljavanju Admir Galijatović.

„Od 03. augusta 2020. godine smo se vratili na radno vrijeme koje nam je i propisano, radimo od od osam do 14 sati sa strankama kao što je prije i bilo. S tim što bih naglasio da se vraćamo na stari sistem rada gdje licima omogućavamo da se mogu javiti, a shodno našem pravilniku, pet dana prije roka navedenog u kartonu, te 10 dana nakon tog roka, nakon čega slijedi brisanje lica sa evidencije zavoda ukoliko se ne jave. A za osobe koje su u izolaciji, ovjeru kartona može uraditi drugo lice uz potrebnu dokumentaciju i rješenje o izolaciji“, pojasnio je Galijatović.

Istakao je da se rad sa strankama i dalje vrši uz sve propisane epidemiolške mjere.

Kada je riječ osobama koje se prvi put prijavljuju na biro rekao je da prve prijave se rade svakim radnim danom od 12 do 14 sati.

U protekla dva mjeseca u prizemlju Zavoda za zapošljavanje nalazila se Kancelarija fonda Zdravstvenog osiguranja pa su građani ujedno mogli ovjeriti i zdravstvenu knjižicu.

„Od juče ta kancelarija više ne egzistira u Zavodu za zapošljavanje tako da građani sada trebaju da idu u Fond zdravstvenog osiguranja po pitanju ovjere zdravstvenih knjižica“, rekao je.

Galijatović je naglasio i to da Zavod raspolaže dovoljnim ljudskim kapacitetima i sposoban je da odgovori potrebama svojih stranaka, tako da nema potrebe da se stvaraju gužve u ranim jutarnjim satima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započele edukacije za osobe koje su se prijavile na Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2022. godinu

Gorana Antić

Za deset dana konačna lista korisnika u Programu samozapošljavanja

Mirsad Arnautović

Brčko: Raspisan Javni poziv za teže zapošljive osobe

Gorana Antić