RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odjel za privredni razvoj uskoro treba da dodijeli 1,3 miliona KM nevladinim udruženjima sporta i kulture

Na prvi javni poziv za dodjelu sredstava nevladinom sektoru od strane Vladinog Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu dostavljeno je 130 aplikacija od strane NVO, UG i fondacija, od kojih je njih 85 zadovoljilo kriterije.

Ukupan iznos raspodjele sredstava u prvom krugu predviđen za nevladine organizacijacije iz oblasti sporta i kulture u Brčko distriktu iznosi 1,3 miliona KM.

Šef Vladinog Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević kazao je da će ova sredstva biti dodjeljivanja udruženjima putem ugovora nakon sjednice Vlade Brčko distrikta naredne sedmice.

Pero Gudeljević

Gudeljević je za Radio Brčko pojasnio da je glavni uslov za dobijanje sredstava društvena opravdanost i transparentnost u radu brčankih UG, NVO i fondacija sporta i kulture.

Nakon prvoga, do kraja godine biti će raspisan i drugi javni poziv za brčanska nevladina udruženja sporta i kulture, za koji je preostalo još oko 600.000 KM.

Gudeljević je na kraju zaključio da, iako se sada sredstva dodjeljuju prema novim kriterijima vezanim za novi zakon o utrošku budžeta Brčko distrikta, ukupan iznos sredstava za ove namjene je na nivou prethodnih godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Ускоро Закон о пословним зонама

Дејана Крстић

Zakon o socijalnom preduzetništvu Brčko distrikta ušao u skupštinsku proceduru

Suvad Alagić

Brčko: Za privredni razvoj, sport i kulturu 14, 8 miliona KM

Suvad Alagić