RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarka Premijer lige BiH žene: ŽKK „Brčanka“ – ŽKK „Igman“ 78:74

Utakmica odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom bez gledatelja uz primjenu mjera štaba za zaštitu. Ekipa Brčanke je počela hendikepirana utakmicu zbog odsustva trenera Adema Velagić i košarkašica Kajtaz, Kurtalić, Mihmić i Redžović.

Ulogu trenera je preuzeo prof. Šamsudin Ahmetbašić, sportski direktor kluba.

Prva tri perioda odlična igra domaće ekipe koja stiče prednost. U četvrtom periodu pley meyker Ivana Rokvić je povrijeđena i Igman postiže 31 koš.

Brčanke ulažu zadnje atome snage da sačuvaju prednost i u tom uspijevaju, pobjeda i bodovi ostaju u Brčkom.

Ekipa je nastupila u sastavu i koševe su postigle: Ajla Livadić 30, Mirela Halilović 28, Ivana Bužanin 8, Ivana Rokvić 6, Elma Tursunović 4, Lejla Livadić 2, Amna Avdić, Anja Đoja. Najefikasnije u ekipi Igman su bile Sejla Softić 23 i Marijana Šehović 19 koševa.

Ekipa Brčanke je na tablici Premijer lige deveta sa 14. bodova. Sutra treba da odigra odgođenu utakmicu u Banjaluci sa favoritom ekipom ŽKK Orlovi koja je druga na tablici sa 19 bodova.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK Lavovi Brčko i KK Budućnost Bijeljina igraju treću utakmicu Play off-a

Radio Brčko

Odbojka: „Brčanske princeze“ bolje od Zagrepčanki, HAOK „Mladost“ – ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ 1:3

Radio Brčko

Brčko: Održano međuškolsko takmičenje osnovnih škola u odbojci

Radio Brčko