RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Derbi utakmica „Lokomotiva“ Brčko – „Omladinac“ Potočari 1 : 2

U 6. kolu regionalne lige Fudbalskog saveza Republike Srpske u grupi istok odigrana je derbi utakmica na stadionu brčanske “Lokomotive”. Ogled u borbi za vodeće mjesto na tablici i međusobni prestiž na tablici im ali su “Lokomotiva” Brčko i “Omladinac” Potočari.

Gost su došli sa bodom više na kontu. U obostrano dopadljivoj igri. Odluka o pobjedniku se odlučivala u drugom poluvremenu. Goran Stankić postiže gol u 49-toj minuti za 0 : 1. Četiri minute kasnije sudac Stefan Maletić svira prekršaj za kazneni udarac.

Uspješan je realizator opet Goran Stankić u 53-oj minuti 0 : 2. Za “Lokomotivu” su trebala samo tri minuta da ublaži poraz efektnim golom Selima Ćumurovića u 56. minuti. Na kraju utakmice lijepo je bilo vidjeti da igrači jedni drugima pružaju ruku. Poraženi čestitaju pobjednicima na osvojena tri boda.

Zoran Blagojević, trener “Lokomotive” je izjavio: „Derbi utakmica je uvijek neizvjesna. Tako je bila i ova. Po obostrano prikazanoj igri, neriješeno je bilo pravedno. Ipak “Omladinac” je bio bolji za taj jedan gol. Iduću utakmicu idemo “Bratstvu” u Bratunac.“

Trener “Omladinca” Mladen Novaković: „Mi smo na početku prvenstva najavili da idemo u borbu za najviši plasman u ligi i toga se držimo. Cijenim da je ova derbi utakmica bila veoma dobra ako smo igrali bez tri ključna igrača. Obje ekipe su zadovoljile ukus publike. Nijanse su odlučile o pobjedniku mi smo za gol bili uspješniji. U 7. kolu dočekujemo u Potočarima Slobodu iz Donjeg Zagona“.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srebrna medalja Redžepu Brkiću

Radio Brčko

Premijer ženska nogometna liga BiH: „Lokomotiva“ Brčko –„Emina“ Mostar 0:3

Radio Brčko