RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska nogometna liga BiH: „Lokomotiva“ Brčko –„Emina“ Mostar 0:3

Na derbiju 5. kola Premijer ženske nogometne lige BiH, dva kluba iz gornjeg dijela tablice, „Lokomotiva“ Brčko i „Emine“ iz Mostara bile su pobjednice. Uzele su tri poklon lopte, postigle tri gola i u Mostar odnijele tri boda.

Domaća igračica vraća loptu na 16 metara. Poklon loptu uzima i šutira reprezentativka „Emine“ Minela Gačanica, 0:1 u 37. minuti.

U drugom poluvremenu čine istu grešku, a sa više od 30 metara Zerina Piskić postiže rijetko viđen gol lob loptom 0:2 u 66. minuti. Pet minuta prije kraja iz igre je zbog dvije opomene isključena iz ekipe „Emina“ Elma Husić.

U posljednjoj minuti utakmice korner za gošće. Gužvu pred golom znalački koristi Veronika Terzić 0:3 i kraj susreta.

U redovima „Lokomotive“ ističemo zalaganje Ajle Zukić koja se poslije povrede ruke vratila u ekipu da pomogne, te reprezentativke Marije Damjanović.

Za „Lokomotivu“ su igrale: Todorić, Šečić, Džanić, Mešanović, Trujić, Smiljanić, Faćić (od 68. Gavrić), Zukić, Crnobrnja, Damjanović, Dabić.

Treneri: Milorad Ilišković i Selma Omerović.

Danas 14.09. je okupljanje 25 pozvanih seniorki Reprezentacije BiH. Među njima su iz „Lokomotive“ Marija Damjanović i Nikolina Vujadin i iz „Radnik Bumeranga“ Sofija Krajšumović učenica brčanske Gimnazije.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srebrna medalja Redžepu Brkiću

Radio Brčko

Derbi utakmica „Lokomotiva“ Brčko – „Omladinac“ Potočari 1 : 2

Radio Brčko