RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković: Moramo da radimo na budućnosti srpskog tenisa

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković rekao je da se posljednjih 20 godina može opisati kao zlatna era srpskog tenisa, ali da se mora razmišljati o budućnosti, postaviti dobre platforme za buduće generacije i na tome raditi na nacionalnom nivou.

“Moramo da razmišljamo o budućnosti jer tenis u Srbiji nema neku veliku tradiciju. Od Monike Seleš i Bobe Živojinovića nismo imali na vrhunskom nivou tenisere, do ove naše generacije muške i ženske. Poslednjih 20 godina možemo da opišemo kao zlatnu eru srpskog tenisa. Moramo da se postaramo da postavimo dobre platforme za buduće generacije, da se pozabavimo ovim na nacionalnom nivou, klubovi, savez, da poboljšamo neke stvari, jer mi se ne dopada kako izgleda trenutno stanje srpskog tenisa. Moramo da kolektivno poradimo na tome”, rekao je Đoković u Banjaluci, gdje se plasirao u četvrtfinale teniskog turnira “Srpska open” pobijedivši francuskog tenisera Luku van Aša rezultatom 2:1 u setovima.

Đoković je naglasio da je smjena generacija normalna u svakom sportu, te da Francuska sada već tradicionalno “proizvodi” kvalitetne igrače.

“Nadam se da će to postati i tradicija sa Srbijom i zemljama iz regiona, zato što ne možemo samo da se previše oslanjamo samo na ovu generaciju”, rekao je Đoković.

On je rekao da je “Srbija open” u Beogradu bio uspješan, kao i da je u Banjaluci sve sjajno organizovano.

“Publika ima kulturu tenisa, iako nije imala priliku da gleda ovako veliki turnir. Potrudićemo se da Srbija, a i Banjaluka imaju ovaj turnir. Ne znam da li će nam to poći za rukom. Ne zavisi sve od od nas. Mi nismo vlasnici ove licence i ona se sledeće godine vraća u Rumuniju. Ipak, ukoliko niste vlasnik licence, ona se iznajmljuje, ako je nemate morate da je kupite, a to baš teško ide”, naveo je Đoković i dodao da ništa nije nemoguće.

On je istakao da vjeruje i da se nada da će ocjene biti dobre i iz ATP-a, objavljeno je na sajtu “Srpska open”.

“Osnova je napravljena, sada nam ostaje da se fokusiramo da što bolje prođe ovaj turnir”, rekao je Đoković, koji će meč četvrtfinala “Srpska opena” igrati u petak, a protivnika će saznati naknadno.

Turnir “Srpska open” iz serije 250 igra se do nedjelje, 23. aprila, kada je predviđeno finale na novoizgrađenom centralnom terenu teniskog kompleksa u Parku “Mladen Stojanović”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novak Đoković neće braniti titulu na Mastersu u Parizu

Radio Brčko

Đoković osvojio 16. Grend slem titulu u karijeri, a peti Vimbldon

Radio Brčko

Đoković poklonio reket dječaku koji ga je bodrio tokom meča i u trenucima kada je gubio

Sandra Živković