RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković u polufinalu Australijen opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijen opena, pošto je danas u četvrtini finala u Melburnu pobijedio Rusa Andreja Rubljova.
Đoković je igrao fantastično i zabilježio pobjedu od 3:0 /6:1, 6:2, 6:4/.

Meč je trajao nešto više od dva sata. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a treći trijumf Đokovića.

Srpski teniser će u polufinalu u petak, 27. januara, igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je jutros pobijedio sunarodnika Bena Šeltona.

Pol je 35. na ATP listi, a nikada u karijeri nije igrao protiv najboljeg srpskog tenisera.

Đoković, koji je četvti na ATP listi, devet puta u karijeri je osvajao Australijen open, a posljednji put 2021. godine.

Australijen open se igra za nagradni fond od oko 48,5 miliona evra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ђоковић други пут шампион Ролан Гароса

Radio Brčko

Rafael Nadal osvojio Australian Open i postao najuspješniji teniser u historiji

Radio Brčko

Повољан жријеб за Ђоковића у Риму

Radio Brčko