RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković diskvalifikovan sa US Opena zbog toga što je nenamjerno pogodio lopticom sudiju u grlo (Video)

Nakon što je nenamjerno pogodio linijskog sudiju u vrat lopticom, najbolji teniser svijeta Novak Đokovič diskvalifikovan je sa US Opena!

Ovo se dogodilo po završetku gema u meču sa Pablom Karenjom Bustom, odnosno u finišu prvog seta duela sa Špancem, pri rezultatu 5:5.

Novak je izgubio gem i poluokrenut leđima reketom udario lopticu i slučajno pogodio u glavu linijskog sudiju, poslije čega je žena ostala na zemlji teško dišući. Ukazana joj je pomoć, a potom je izašla sa terena.

Sudije i supervizor poslije više minuta konsultacija, odlučili da diskvalifikuju najboljeg igrača planete.

Novak je pokušao da im objasni da nije imao namjeru da je pogodi, ali nije vrijedio, poslije nekoliko minuta konsultacija supervizor i sudije su odlučile da diskvalifikuju Đokovića!

Prije toga, tokom seta, kada je propustio prilike za brejk, Novak je bio ljut na sebe i bijesno je udario lopticu u ogradu kraj terena, sa strane.

Sve ovo će izazvati ogromnu polemiku, da li je moglo da bude drugačije ili ne, ali činjenica je jedna – Đoković napušta US Open ne zato što je pobijeđen, već što je diskvalifikovan.

https://youtu.be/TG7Og-y6kkg

Izvor: http://srpskacafe.com

Foto: EPA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Teniski savez BiH pružio podršku Novaku Đokoviću

Radio Brčko

Dodik uručio Orden Srpske Đokoviću

Radio Brčko

Новак Ђоковић проговорио о учешћу на УС Опену

Radio Brčko