RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Dvije ubjedljive pobjede kadetkinja KK “Lavovi” na početku Ženske omladinske lige BiH

Proteklog vikenda u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli održan je prvi turnir ovosezonskog izdanja Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

Košarkašice KK “Lavovi” iz Brčkog u Tuzli su odigrale dvije utakmice i ostvarile dvije izuzetno ubjedljive pobjede. U prvom susretu savladana je ekipa Travnika rezultatom 59:21, po četvrtinama (30:9, 9:6, 14:4, 6:2), dok su u drugom meču brčanske košarkašice bile bolje od vršnjakinja iz KK “Jumper” Zenica rezultatom 71:40, po četvrtinama (11:14, 18:11, 19:6, 23:9).

Nakon odličnog izdanja juniorki na startu Ženske omladinske lige BiH i pobjede na domaćem terenu protiv ekipe “Bersellum” rezultatom 74:20 i kadetkinje su odigrale dvije odlične utakmice protiv dobrih i uigranih protivnika iz Travnika i Zenice prikazavši igru koja je oduševila prisutne u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.

Timska igra i požrtvovanje od prvog do posljednjeg trenutka svake utakmice je nešto što krasi ovu generaciju djevojčica KK “Lavovi”, a njihov kvalitet je već odavno prepoznati i na reprezentativnom nivou (Amila Smajić reprezentativka BiH i Milica Đokić reprezentativka Srbije), a još nekoliko njih iz ove kadetske selekcije je na reprezentativnom pragu.

Najefikasnija u utakmicama u Tuzli bila je kapiten Milica Đokić sa ukupno 50 postignutih poena (19 protiv Travnika i 31 protiv Jumpera).

Naredne obaveze kadetsku selekciju Lavova u okviru Ženske omladinske lige BiH očekuju u novembru na turniru koji će biti održan u Gradišci protiv domaće ekipe “Lider” i ekipe “Promo” iz Donjeg Vakufa.

Ženska omladinska liga BiH ove sezone broji ukupno 15 klubova iz čitave Bosne I Hercegovine, a prvi dio takmičenja odvijaće se do februara naredne godine i to u dvije grupe: grupa “Sjever” i grupa “Jug”.

Nakon toga slijedi drugi dio takčenja, a nakon toga i završni turnir četiri najbolje ekipe za najviši plasman, koji će biti održan 21. marta 2021. godine.

KK “Lavovi” Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanske “Lavice” 2022. godinu počele pobjedom – savladana ekipa “Konjica”

Radio Brčko

Sanjin Vidović – Novi trener pionirskih selekcija “Lavova”

Radio Brčko

KK „Lavovi“: Pobjeda predpionira protiv „Feniksa“

Radio Brčko