RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Bogat program za 135. rođendan Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

Najstarija muzejska i naučna institucija u našoj zemlji – Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine 1. februara obilježava 135. godišnjicu osnivanja, a uz stalne izložbene postavke u sva tri odjeljenja pripremljen je i bogat dodatni sadržaj za sve uzraste, s posebnim naglaskom na muzejsko izdavaštvo.

Kako je potvrđeno Feni iz Muzeja, posjetitelje očekuju Dani otvorenih vrata biblioteke – razgledavanje depoa uz prateću izložbu o Glasniku, dok će Sarajevska hagada biti izložena u dva termina, od 12 do 13 sati i od 20 do 21 sat.

Pored toga, bit će predstavljen Glasnik Zemaljskog muzeja, Sveska za Etnologiju broj 51 i studija “Sevdalinka – od prve vijesti do savremenih pjevača”, uz muzički program ansambla alteRatio, kao i Glasnik ZMBiH – Sveska za Prirodne nauke broj 39.

Za najmlađe je pripremljena radionica “Sevdalinka kroz historiju Bosne i Hercegovine”.

Između ostalog, bit će otvorene i dvije izložbe: “Before It's Gone” u saradnji s Academy VII te izložba “Zaštita naslijeđa za izgradnju mira” Fondacije ALIPH.

Na dan rođendana Zemaljskog muzeja BiH, prodaja muzejskih publikacija bit će moguća po sniženim cijenama od 50 posto, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Marić: Za Zemaljski muzej BiH 2022. zadovoljavajuća, zabilježeno oko 100.000 posjetilaca

Radio Brčko

Prvi put od 1992. godine u Zemaljskom muzeju stalna izložba ”Bosna i Hercegovina u prahistorijsko doba”

Radio Brčko

Zemaljski muzej BiH obilježava 133. rođendan

Radio Brčko