RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Futsal 1. liga FSRS: KMF „Jašovka“ Čelinac – KMF „Brčko Zdravlje“ 2:5 (0:2)

U redovnom 7. kolu 1. Futsal lige FSRS – gupa zapad u Sportskoj dvorani u Čelincu odigrana je prvenstvena utakmica domaćeg KMF „Jašovka“ i KMF „Brčko Zdravlje“.

Brčaci su golom Semira Hodžić u 3. minuti poveli, a u 12-toj Marko Lukić povećao na 0:2, ovim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom poluvremenu domaći u 28-oj smanjuju na 1:2, a u 30-toj su izjednačili na 2:2.

Braća Hodžić su na sceni, Semir u 31-oj povećava na 2:3, a u 34-toj Emir na 2:4, konačan rezultat u 40. minuti je postavio Slobodan Manojlović. Utakmicu su sudili: Goran Ilić iz Doboja, Slađan Lazarević i Marinko Cvjetković oba iz Petrova, delegat: Radovan Ždero iz Banja Luke. Za „Brčko Zdravlje“ su u sastavu bili: Sead bećirević, Emir Hodžić, Dražen Lukić, Ninoslav Mirić, Semir Hodžić, Željko Mitrović, Marko Lukić, Slobodan Manojlović, Aleksandar Demonjić, Izudin Čavalić i Zdravko Vujić.

Na prvenstvenoj tablici „Brčko Zdravlje“ je treće sa četiri pobjede, jednim remijem i dva poraza uz gol razliku 24:20 i 13 bodova. Na listi strijelaca ova lige prvi je Emir Hodžić sa 8 golova Semir Hodžić je postigao 7, Aleksandar Demonjić 3, Izudin Čavalić 2, Slobodan Manojlović i Zdravko Vujić po  jedan gol.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prvenstvo u futsalu: KMF „Brčko–Zdravlje“ – KMF „Boračka“ Gradiška 3:2

Radio Brčko

Очекују се, поред осталих, и екипе из Аустрије и Швајцарске

Admir Kadrić

Отварање Видовданског турнира вечерас на Блатуши

Admir Kadrić