RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Futsal: Admir Delagić „Šole“ odigrao 100 utakmica za MNK „Klanac“ Brčko

Prije utakmice 11. kola Prve futsal lige Federacije BiH – grupe 3, MNK „Klanac“ Brčko je u dvorani Ekonomske škole dočekao superiornog MNK Banoviće, a prije susreta upriličio svečano uručenje prigodnog poklona kapetanu i igraču Admiru Delagić „Šoletu“.

Poklon mu je uručio član uprave gospodin Zijad Jasenčić, a Mevludin Mahmić je pročitao tekst namijenjen laureatu. Igrači oba kluba su ovu gestu kluba i slavljenika nagradili zasluženim aplauzom. Delagić je potom vratio u igru i znalački odradio utakmicu sa prvakom lige MNK Banović koja je završila 3 : 3.

Admir Delagić je za „Radio Brčko“ izjavio: „MNK Klanac je poseban kao i u svemu vođen znalačkom rukom predsjednika Bešić. Predsjednik i uprava su mi priredili ugodne trenutke moje sportske karijere. Hvala im! Kažu mi da sam prvi Brčak rekorder koji je odigrao 100 utakmica u fucalu. Iza mene je 11 godina igranja. Postigao sam 31 gol. Dobio sam 30 žutih kartona, ali ni jedan crveni i ako sam temperamentan u igri. Hvala svima.“ Ovu utakmicu koja će ući u anale kluba odigrali su za ekipu Klanac: Bojan Mićanović, Mahmut Bahtić, Admir Delagić, Haris Halilović, Emnes Hasanović, Alem Mujagić, Munir Mujkanović, Mirzet Buljubašić, Vahid Mrkaljević, Asmir Đogić, Amir Livadić, Mevludin Čeliković, Evel Bajrić, Mustafa Bahor. Trener: Adis Omerović.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Za jednu od ekipa igra kapiten Reprezentacije Srbije

Admir Kadrić

Почело пријављивање за Видовдански турнир у футсалу

Admir Kadrić

Видовдански турнир у футсалу – 55 голова на осам утакмица

Admir Kadrić