RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Muška odbojka: OK „Mladost“ Brčko – HOK „Domaljevac“ 3 : 0

Utakmica, koja je bila super derbi ovog dijela Premijer lige odbojkaša BiH, pokazala je iskustvo, znanje, snagu i moć ekipe trenerskog tandema Mišić-Keserović. Pao je glavni konkurent u dvorani „Magnet“ brčanske Gimnazije. U prvom setu furiozan start „Domaljevca“, vode 6:12. Nastavlja se igra poen za poen. Na kraju seta set lopta za goste. „Mladost“ osvaja dva poena za 26:24 poslije 26 minuta.

U drugom setu, rapsodija Brčaka sigurno i lagano 25:12. U trećem izjednačena igra do 11:11 i na kraju 25:20. Rezultat 3:0 ostvaren poslije 73 minute. U svom komentaru poslije utakmice džentlmenski trener Hrvatskog odbojkaškog kluba „Domaljevac“ kaže: „U derbi se uklapa samo prvi set koji je iznjedrio kvalitetu. Moja momčad je pružila dobar otpor favoriziranoj „Mladosti“. Imali smo čak i set loptu. Tada je iskustvo domaćina došlo do izražaja. Zaslužena pobjeda Brčaka i čestitam im iz dna duše. Mi nismo mogli primiti servu i tu je ta razlika. Zadržimo li drugo mjesto za nas je to dobar uspjeh kao i završnica KUP-a, te biti među četiri najbolje ekipe upley offu.“

Branko Mišić, glavni trener „Mladosti“: „Ova 14-ta za redom pobjeda nam mnogo znači, jer smo porazili nama glavnog konkurenta. U prvom setu su gosti dali 120 posto. Drugi set je pokazao razliku i ako ni to nije realno da su stali na 12 poena. Oni mogu mnogo više. Naš cilj se bliži početkom slijedećeg mjeseca, a to su KUP BiH i završnica prvenstva. Dižemo formu i očekujemo sve igrače da se oporave i da budemo još stabilniji.“

Sastav „Mladosti“: Lukić, Delić, Trakić, Poletan, Mustedanović, Čolo, Eminović, Gajić, Vuković, Divljan, Tanići. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

HOK „DOMALJEVAC“: A. Oršolić, Čendić, Brkić, Mijatović, Ivić, Vidović, Đurić, Hercegovac, Dominković, M. Oršolić, Lopandić, Kopić. Treneri: Zlatko Ivić i Anto Oršolić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

HOK “Domaljevac” svladao OK “Mladost” Brčko rezultatom 3:2

Radio Brčko

„Младост“ одбранила пехар КУП-а БиХ

Radio Brčko

Gradski derbi pripao odbojkašima Mladosti

Radio Brčko