RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Iva Karišik: Sanjala sam da sam se vratila u “Lavove”

Iva Karišik je nova – stara košarkašica KK “Lavovi” Brčko.

Profesionalna je igračica i igra na poziciji plejmejkera. Ova “zlatna lavica” i član šampionske generacije KK “Lavovi” iz sezone 2020/2021. godine, u ponedjeljak je imala prvi trening sa prvim timom ženske seniorske selekcije. Prvi trening smo iskoristili i da porazgovaramo sa Ivom, na zadovoljstvo naših navijača i pratilaca.

Iva, nastupala si za “Lavove” u prošloj sezoni, dobro poznaješ ekipu, osvojile ste zajedno titulu šampiona Republike Srpske i ostvarile plasman u Premijer ligu BiH. Kakav je osjećaj vratiti se ponovo u Brčko?

Iva: Prvi utisak je da sam se vratila kući. Čim sam došla i ponovo vidjela djevojke, i osjetila tu atmosferu, imala sam onaj osjećaj u grudima da tu pripadam. Kada su me iz uprave kluba kontaktirali, bukvalno smo se sve dogovorili za par minuta i poslije nekoliko dana sam došla. Sada na treningu, osjećaj je kao da nisam ni odlazila, odmah sam se ponovo uklopila.

U prvom dijelu ove sezone igrala si za ekipu ŽKD “Ježica” iz Ljubljane. Kako je bilo u Sloveniji?

Iva: Pa, drugačije. Drugačiji su uslovi i sistem rada, drugačiji ljudi i iskreno nisam imala onaj osjećaj bliskosti sa članicama tima, koji sam ovdje imala, i koji bi trebalo da postoji u timu. Sada sam opet ovdje, kao i prošle godine došla sam na polusezoni. Očekujem da drugi dio sezone bude odličan, kao i prošle godine, i da izborimo opstanak u društvu najboljih bh klubova. To nam je cilj za ovu godinu, pa vidjećemo, ja ću dati sve od sebe, a znam da će i ostale djevojke.

Bilo je nekoliko promjena u klubu u periodu kada nisi bila ovdje, neke nove igračice su došle, pretpostavljam da si pratila šta se dešava?

Iva: Jesam, da. U suštini, mi se sve poznajemo, tako da tu nema problema, ali mi je drago što je ekipa pojačana.  Ono što njegujemo u ovom klubu jeste da podržavamo jedna drugu, da bismo dostigle zacrtani cilj. Ne može se u lošoj atmosferi ništa postići, a ovde srećom to nije slučaj, atmosfera u klubu je sjajna, jedan tim – jedna ekipa.

Sljedećeg vikenda igrate sa ekipom Leotara iz Trebinja. Koliko ih dobro poznajete?

Iva: Znam da su prilično promijenili sastav u odnosu na prošlu godinu. Međutim, mi ćemo da se fokusiramo na svoju igru i potruditi se da budemo što bolje. Ja baš jedva čekam utakmicu i jako sam motivisana.

Kažeš da si sanjala da si se vratila u “Lavove”?

Iva: Da, bukvalno sam sanjala (smijeh). Bila sam sa nekoliko djevojaka iz tima, nešto smo jele, bilo je tako stvarno kao sad što je stvaran ovaj naš razgovor, i kada me predsjednik kluba nazvao, pa ispalo je da je san bio neki znak. I sad sam opet tu.

Iva Karišik je rođena 19. februara 2001. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore i sada je ponovo Lavica. Prvi nastup ove sezone za “Lavove” ima u subotu, u dvorani Tehničke škole u Brčkom, gdje sa početkom u 18:00 časova, seniorska ekipa u okviru osmog kola Premijer lige BiH dočekuje ekipu “Leotara” iz Trebinja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK “Lavovi” Brčko: Pobjeda pionira i poraz predpionira u Milićima

Radio Brčko

Brčko: Ubjedljiva pobjeda “Lavica” na startu prvoligaške sezone

Radio Brčko

Brčko: Nova pobjeda ”Lavica” za prvo mjesto na tabeli

Radio Brčko