RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Juniorke i kadetkinje “Lavova” nepobjedive u Ženskoj omladinskoj ligi BiH

Protekla dva vikenda održani su turniri Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Juniorke su se takmičile na turniru u Sarajevu, dok je Brčko bilo domaćin kadetskim ekipama iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova.

Glavni grad Bosne i Hercegovine ugostio je juniorske ekipe iz Brčkog (KK Lavovi), Mostara (ŽKK Zrinjski 2010) i Turbeta (Bersellum), a tehnički organizator bila je ekipa domaćina ŽKK Play Off.

Košarkašice Lavova iz Brčkog odigrale su dvije izuzetno kvalitetne utakmice protiv odličnih protivnika iz Sarajeva i Mostara, nakon kojih su zasjele na vodeću poziciju Ženske omladinske lige BiH u juniorskoj konkurenciji i pored činjenice da imaju utakmicu manje (protiv KŽK Čelik Zenica). U prvoj utakmici u Sarajevu protiv mostarske ekipe Zrinjski 2010, viđena je jedna košarkaška poslastica u kojoj su obe ekipe pokazale zavidan kvalitet sa svim onim elementima koji košarku čine sportom broj jedan! Imali su mostarke sredinom druge četvrtine i 16 poena prednosti, međutim nevjerovatnom serijom od 20:0 krajem druge i početkom treće četvrtine juniorke Lavova prave rezultatski preokret nakon kojeg mostarke nisu imale snage da se vrate. Na kraju su Lavice slavile rezultatom 58:53.

Drugu utakmicu u Sarajevu juniorke Lavova odigrale su protiv vršnjakinja iz sarajevskog Play Off-a. Dosta lakše od očekivanog uz mnoštvo atraktivnih poteza Lavice su ostvarile ubjedljivu pobjedu rezultatom 57:40.

Najefikasnije u redovima Lavova bile su petnaestogodišnja Milica Đokić sa 29 postignutih poena protiv Zrinjskog i Jelena Lazarević sa 18 postignutih poena protiv Play Off-a.

U subotu, 19. decembra, Brčko je pored kadetkinja Lavova ugostilo i ekipe StarTz iz Tuzle, G Stars iz Gračanice i ABC Basket iz Tuzle.

Dan za pamćenje! Dan u kome su kadetkinje Lavova ostvarile dvije izuzetno ubjedljive pobjede i sa skorom 4-0 i dvije utakmice manje u dosadašnjem dijelu takmičenja došle do druge pozicije u Ženskoj omladinskoj ligi BiH sa realnim šansama da se domognu i prve pozicije nakon prve faze takmičenja.

Želja za konstantnim dokazivanje i napredovanjem iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu najbolje se vidjela na subotnjim mečevima u Brčkom u kojima su kadetkinje Lavova upisale dvije pobjede sa trocifrenim brojem postignutih poena!

U prvom meču savladana je ekipa ABC Basket iz Tuzle rezultatom 106:26, da bi u drugom meču Lavice bile još ubjedljivije protiv gošći iz Gračanice 110:22!

Prvo ime u ova dva susreta svakako je trinaestogodišnja Sara Đokić, koja je postigla ukupno 49 poena (25 protiv ABC Basketa i 24 protiv G Starsa). Pored nje istakle su se  Amila Smajić sa 44 poena (26 u prvoj i 18 u drugoj utakmici) i kapiten Milica Đokić sa 40 poena (21+19).

Trener juniorki i kadetkinja Lavova Aleksandar Bližnjaković nakon utakmica u Brčkom bio je zadovoljan učinkom svojih košarkašica, ali je istakao da veliki izazovi tek predstoje. „Pogled na tabele je zaista lijep, ali u ovom momentu nam ništa ne donosi osim obaveze da u narednom periodu budemo još bolji i na košarkaškim terenima širom Bosne i Hercegovine opravdamo pozicije na tabeli u obe konkurencije. Ima zaista mnogo kvalitetnih ekipa širom BiH, očekuje nas još mnogo dobrih i neizvjesnih utakmica do kraja sezone“ rekao je Bližnjaković te dodao za kraj: „Želim da čestitam našim djevojkama na dosadašnjem učinku. Mukotrpan rad se uvijek isplati i siguran sam da ćemo to dokazati i u narednim utakmicama“.

Tekst i foto: KK “Lavovi”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: “Lavice” u subotu dočekuju “Play Off” iz Sarajeva

Radio Brčko

Brčanske “Lavice” 2022. godinu počele pobjedom – savladana ekipa “Konjica”

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Tripl-dabl Milice Đokić i nova pobjeda brčanskih “Lavica”

Radio Brčko